Australiërs krijgen Dacia modellen met Renault logo

0

Vanaf 2024 breidt de Franse autofabrikant Renault zijn ‘Down Under portfolio’ uit met auto’s van haar budgetdochter Dacia. Maar ze zullen in Australië het Renault logo gaan dragen.

Australië is geen nieuw terrein voor de Franse autofabrikant. Renault biedt momenteel aldaar de modellen Captur, Arkana, Koleos, Megane R.S., Megane E-Tech en de bedrijfswagens Kangoo, Trafic en Master aan. Vanaf 2024 willen de Fransen hun portfolio echter naar beneden verder uitbreiden. De modellen van dochter Dacia moeten zorgen voor nog meer omzet. In Australië zullen ze echter niet worden aangeboden onder het budgetmerk, maar onder Renault label. Op deze manier kunnen enorme kosten worden bespaard voor de introductie van een geheel nieuw merk. Daarnaast wil Renault haar Australische klanten niet onnodig in verwarring brengen.

Het Dacia/Renault-avontuur zou moeten beginnen met de nieuwe Duster (zie tweede foto), die gepland staat voor 2024. Andere modellen volgen later. Echter geen van de auto’s die momenteel in de showroom staan omdat die geen van allen voldoen aan de Australische crashtest-eisen. Het tweede model na de Duster zou de productie versie van de Bigster moeten zijn (zie hoofdfoto).

Tegelijkertijd zullen de echte Renault modellen geleidelijk aan hoger op de Australische markt worden gepositioneerd, waardoor er ruimte ontstaat voor het repertoire van Dacia. De distributie van auto’s van de Roemeense dochter onder het wybertjeslogo label is niet nieuw. Dacia modellen hebben de Renault-ruit al op hun motorkap in tal van markten in Zuid- en Midden-Amerika, India en Rusland.

Reageren is niet mogelijk.