Dit moet je weten over het leasen van een gebruikte auto

0

Featured article

Waar je in het verleden eigenlijk alleen maar auto’s kon kopen, is dit vandaag de dag niet langer het geval. Tegenwoordig kun je er immers ook voor kiezen om een voertuig te leasen. Ga je hierbij voor een nieuw model? De kans is groot dat je dan maandelijks een hoog bedrag moet betalen aan de leasemaatschappij. Veel mensen kunnen dit niet betalen of willen simpelweg niet zoveel geld spenderen aan een auto. Het kan dan beter zijn om een gebruikte auto te leasen. Ben je benieuwd naar hoe private lease voor een tweedehands voertuig werkt? Lees dan snel door!

Een gebruikte occasion leasen is voor veel Nederlanders een aantrekkelijke en betaalbare optie om in een auto te kunnen rijden. Tijdens de leaseovereenkomst kun je op deze manier in een goede vierwieler rijden zonder veel geld uit te hoeven geven. De vaste maandlasten van een leasecontract voor een occasion zijn over het algemeen namelijk niet al te hoog. Soms wordt je aan het einde van de looptijd dan ook nog eens de eigenaar van de auto, terwijl het bovendien mogelijk is om de duur van de overeenkomst te bepalen. Dit varieert meestal tussen de 12 en 72 maanden.

In sommige gevallen is het echter wel nodig om een aanbetaling te doen op de tweedehands auto. Dit ligt meestal op minstens 20 procent, terwijl het ook mogelijk is om een hoger bedrag te betalen. Als je hiervoor kiest, zal je maandbedrag lager uitvallen zodat je op den duur mogelijk zelfs geld bespaart. Daarnaast kun je eventueel ook nog je huidige auto inruilen om korting te krijgen op je leasecontract van privateleaseused.nl.

Een gebruikte auto leasen is over het algemeen geen lastig proces, hiervoor hoef je namelijk maar een paar simpele stappen te doorlopen. Zo moet je eerst wat persoonlijke informatie invullen, terwijl je ook naar het aanbod moet kijken. Bovendien is het belangrijk om je leasecontract te bepalen, denk hierbij onder meer aan de looptijd. Nadat je alles hebt ingevuld, kun je het formulier opsturen. Je aanvraag wordt dan in behandeling genomen, zo snel mogelijk zul je een reactie krijgen. Hierin staat of je aanvraag goedgekeurd is of niet. Als dit het geval is, is het vaak mogelijk om je nieuwe leaseauto bij je thuis af te laten leveren. Eventueel kun je er ook voor kiezen om de occasion die je nu leaset zelf op te halen.

Reageren is niet mogelijk.