Goed onderhoud voorkomt problemen

0

Featured article

Wanneer je een bedrijfsauto rijdt wil je daarvan op aan kunnen. Als je een zakelijke afspraak hebt of een dag op pad gaat met je bestelauto, wil je niet voor verrassingen komen te staan. Schade aan je bedrijfsauto is vervelend en bovendien kun je niet veilig de weg op als de auto iets mankeert. Regelmatig onderhoud voorkomt een heleboel problemen; niet alleen als de auto al schade heeft dat gerepareerd moet worden, maar juist ook preventief onderhoud kan veel ellende besparen.

Algemene Periodieke Controle

Eens per jaar is een APK-keuring verplicht wanneer je bedrijfsauto APK-plichtig is. Hierbij wordt gekeken of de auto in de huidige staat nog aan alle voorgeschreven veiligheidseisen voldoet. Het is belangrijk om te weten dat tijdens zo’n keuring niet automatisch een onderhoudsbeurt uitgevoerd wordt. Het is slechts een keuring. Als de auto door de keuring komt, is er nog geen acuut probleem, maar zijn er wellicht wel wat onderhoudspunten. Haalt de auto de keuring niet, moet er direct iets vervangen of gerepareerd worden. Je kunt wel een onderhoudsbeurt combineren met de APK-keuring, als je hier van tevoren een afspraak over maakt.

Zelf checken

Wanneer onderdelen precies aan vervanging toe zijn heb je niet helemaal in de hand, wel kun je een grove inschatting maken van wanneer er kosten aankomen op het gebied van de accu, de banden of de remblokken aan zitten te komen. Zo staat er een gemiddelde levensduur van zo’n 4 jaar voor een accu, en kun je zo ongeveer 60.000 kilometer rijden met de voorste remblokken, en 120.000 kilometer met de achterste. Ook kun je zelf regelmatig een kleine check doen als het gaat om bijvoorbeeld de hoeveelheid koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof en nakijken of alle lichten het nog doen.

Onvoorziene kosten

Naast de onderhoudskosten die iedere auto op den duur heeft, gebeurt het ook vaak genoeg dat een auto onvoorziene schade oploopt die verholpen moet worden. Met een goede bedrijfsautoverzekering kom je niet voor onvoorziene kosten te staan als het bijvoorbeeld gaat om schade die jij bij een andere auto hebt veroorzaakt, en hulpverlening bij een ongeval. Een bedrijfsauto verzekeren kent meerdere opties, en gaat van alleen de verplichte dekking (WA) tot volledige dekking (WA+ Casco) van de auto. De soort verzekering die je kiest heeft alles te maken met de leeftijd van de bedrijfsauto. Hoe jonger de auto, hoe verstandiger het doorgaans is om een WA+ Casco-verzekering af te sluiten.

Reageren is niet mogelijk.