Schadevrije jaren bij Private Lease: zo werkt het

0

Featured article

Heb je na jarenlang oplettend rijden een flink aantal schadevrije jaren opgebouwd? Bij verzekeringen wordt dit vaak beloond met korting op de premie, ook wel de no-claimkorting genoemd. Maar hoe zit dit wanneer je rijdt in een Private Lease auto? Krijg je dan ook korting op het maandbedrag? En bouw je ook no-claimkorting op? Je leest hier alles over schadevrije jaren bij Private Lease.

Hoe werken schadevrije jaren?

Schadevrij rijden scheelt jou én de autoverzekeraar kosten. Daarom wordt dit vaak beloond met een korting op de verzekeringspremie. Hoe hoger het aantal schadevrije jaren, hoe hoger de korting. Het aantal schadevrije jaren staat geregistreerd in een database die elke verzekeraar kan raadplegen. Dat scheelt voor iedereen een hoop administratie!

Krijg je ook no-claimkorting bij Private Lease?

Bij Private Lease kun je in veel gevallen helaas geen gebruik maken van een no-claimkorting. En je bouwt vaak ook niet verder aan de no-claimkorting tijdens de looptijd van je Private Leasecontract.

Wel wordt hier vaak in tegemoet gekomen. Zo kun je bijvoorbeeld na afloop van je Private Leasecontract een verklaring van schadevrije jaren aanvragen.

Wat is een verklaring schadevrije jaren?

Heb je gekozen voor privé een auto leasen en heb je jarenlang zonder schade gereden? Dan wil de Private Leasemaatschappij vaak wel een verklaring schadevrije jaren voor je invullen. Hierin staat vermeld of – en indien welke – schades je gereden hebt. Met deze verklaring kun je bij veel verzekeraars later korting ontvangen op de premie.

Hoe lang zijn mijn schadevrije jaren geldig?

Heb je een tijd geen auto met autoverzekering in je bezit? Het is dan goed om te weten dat dit invloed kan hebben op je schadevrije jaren. Zo zijn je schadevrije jaren in de meeste gevallen (zonder autobezit met verzekering) tussen de 2-3 jaar geldig. Daarna vervallen ze. Wanneer je dus een auto wilt aanschaffen na een langere periode met leaseauto’s, is het verstandig om van te voren te informeren naar deze geldigheid.

Reageren is niet mogelijk.