Space Star: dure kelder leegverkoop bij Mitsubishi

0

Mitsubishi heeft de Space Star uit productie genomen. Voor het laatste exemplaar van de band liep, is er voor de Europese markt een flinke voorraad aangelegd. Volgens de woordvoerder van de importeur zal de Space Star daardoor “tot ver in 2023” leverbaar zijn. Maar wat is “ver”?

Laten we niet vergeten dat bovengenoemd citaat afkomstig is van iemand die belang heeft bij zo hoog mogelijke verkopen van de Space Star. Verwacht dus geen objectieve kwalificatie. Dat de woordvoerder het woord “ver’ gebruikt, betekent dat de Space Star in ieder geval niet tot eind 2023 leverbaar zal zijn. Anders had hij dat wel gezegd. Maar kan je van een auto die t/m april verkrijgbaar is zeggen dat hij “tot ver in 2023” leverbaar is? De woordvoerder zal dit zeker beamen als dat hem goed uitkomt. Maar misschien bedoelt hij ook wel juli of zo.

Hoe dan ook, de Mitsubishi Space Star is begonnen met zijn laatste verkoopronde. Normaliter betekent dit een afprijzing om alle exemplaren verkocht te krijgen, maar de importeur is zich er van bewust dat de spoeling in het A segment met de dag dunner wordt. Daarom wordt het uitzwaaiende model over de gehele linie juist duurder. Het gaat om een prijsverhoging van 500 euro. Dit betekent dat er voortaan pas ingestapt kan worden voor 16.490 euro. Daarmee blijft de Mitsubishi Space Star nog wel nipt de goedkoopste nieuwe auto van Nederland.

Mitsubishi….. Fiat………… Hyundai…….. Kia…………
Space Star Panda i10 Picanto
1.2 1.2 Hybrid 1.0i 1.0 DPi
Connect+ Comfort Dynamic+
18.490 euro 18.450 euro 18.695 euro 18.795 euro
Mitsubishi….. Dacia………. Mazda………. Toyota………..
Space Star Sandero 2 Aygo X
1.2 CVT TCe 90 CVT S-G 90 6AT 1.0 VVT-i CVT
Instyle Stepway Pulse
23.990 euro 23.600 euro 23.790 euro 23.450 euro

Voor bovengenoemde 16.490 euro levert Mitsubishi de Space Star in Entry basisuitvoering. Die biedt onder meer een licht- & regensensor, elektrisch bedienbare ruiten vóór en elektrisch verstelbare buitenspiegels. Voor handbediende airconditioning met de 2.000 euro duurdere Connect+ versie te worden aangeschaft. Die biedt ook centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, een hoedenplank, een achterspoiler, een USB-aansluiting, een start-/stop systeem en een DAB+-radio. De 19.490 euro kostende Space Star Dynamic voegt daar zaken als 14 inch lichtmetalen velgen, elektrisch verwarmbare buitenspiegels, een met leer bekleed stuurwiel, privacy glas, cruise control, led achterlichten, automatische airconditioning en een achteruitrijcamera aan toe. Deze uitvoering is er als alternatief voor de handbak met 5 versnellingen ook met een CVT automaat en kost dan 21.490 euro. Die automatische transmissie is standaard op topuitvoering Instyle. Die heeft een prijskaartje van 23.990 euro en biedt tevens 15 inch lichtmetalen velgen, led koplampen, aangepaste behuizing van de mistlampen, stoelverwarming, een automatisch dimmende binnenspiegel en een armsteun tussen de voorstoelen.

Ongeacht het uitrustingsniveau wordt de Space Star aangedreven door een 71 pk en 102 Nm sterke 1,2 liter 3 cilinder motor. Daarmee kan in 14,1 seconden een snelheid van 100 km/u worden bereikt. Met CVT heeft de Space Star 15,8 seconden nodig. Het gemiddeld verbruik van de variant met handgeschakelde versnellingsbak bedraagt 4,9 à 5,1 liter per 100 km (CVT versies: 5,3 à 5,5 liter per 100 km).

 

Reageren is niet mogelijk.