Mercedes viert 500.000ste G-klasse met retro model

0

In Graz, Oostenrijk, is het 500.000ste exemplaar van de Mercedes-Benz G-klasse van de lopende band gerold. De terreinwagen veteraan schrijft sinds 1979 zijn eigen succesverhaal. De G-klasse dankt zijn cultstatus vooral aan de combinatie van onmiskenbaar design en uitstekende offroad capaciteiten.

Het jubileumexemplaar (een zogeheten ‘one-off’) herinnert aan de oorsprong van het offroad-icoon: dit betekent dat het model een vintage-look heeft gekregen. Mercedes-Benz heeft feitelijk de 280 GE uit 1986 proberen na te maken. Designelementen van dit type zien we terug in de exterieurkleur en het patroon van de meubilairbekleding.

500.000. Mercedes Benz G Klasse: Produktionsjubiläum für eine Marken Ikone The 500,000th Mercedes Benz G Class: The production anniversary of a brand icon

“In het kader van dit jubileum willen wij onze trouwe klanten en grootste fans bedanken, evenals onze medewerkers en onze productie partner Magna Steyr in Graz. Wij zijn er trots op dat de G-klasse al 500.000 keer van de band is gerold”, zo benadrukt Dr. Emmerich Schiller, algemeen directeur van Mercedes-Benz G GmbH en hoofd van de productdivisie terreinwagens bij Mercedes-Benz AG.

De G-klasse is (samen met de S- en E-klasse) een van de langst gebouwde modeltypes uit de geschiedenis van Mercedes-Benz. Bij de marktintroductie in het voorjaar van 1979 konden klanten kiezen uit 4 motorvarianten met een vermogensbereik van 72 pk tot 150 pk. Er waren zowel cabriolet versies met korte wielbasis als stationwagens (gesloten uitvoeringen) met korte en lange wielbasis beschikbaar.

In de afgelopen 4 decennia heeft de G-klasse zich ontwikkeld van een puur bedrijfsvoertuig tot een lifestyle-object. Hij heeft echter tot op de dag van vandaag zijn onmiskenbare karakter en typische uitstraling behouden. Vierwielaandrijving, differentieelsloten met 100 procent sperwerking en het robuuste ladderframe maken vanaf het begin deel uit van de kenmerken van de G-klasse.

500.000. Mercedes Benz G Klasse: Produktionsjubiläum für eine Marken Ikone The 500,000th Mercedes Benz G Class: The production anniversary of a brand icon

Iconische designelementen zoals de ronde koplampen, het zichtbare reservewiel op de zijwaarts scharnierende achterdeur en het hoekige silhouet zorgen er voor dat het offroad-icoon vandaag de dag nog steeds herkenbaar is als een directe erfgenaam van het eerste G-model.

Op het gebied van prestaties en technologie is de G-Klasse door de jaren heen continu doorontwikkeld. De nieuwe editie, die zijn wereldpremière beleefde op de Detroit Auto Show in 2018, bracht de grootste technologische sprong voorwaarts in de geschiedenis van het model: led koplampen, moderne rijhulpsystemen, een volledig opnieuw ontworpen modern interieur en een ander onderstel zorgen voor meer veiligheid en comfort, evenals verbeterde rijeigenschappen en nog betere off-road capaciteiten.

Het motto van de in 2018 gelanceerde, huidige generatie is “Stronger Than Time” en dat zal in de toekomst meer dan ooit van toepassing zijn: met de volledig elektrische G-klasse, die vanaf 2024 naast de modellen met verbrandingsmotor van de lopende band rolt, zet het offroad-icoon een stap naar de toekomst. 4 afzonderlijk aangestuurde elektromotoren dicht bij het wiel leveren hun maximale koppel praktisch direct, en zorgen zo voor trekkracht en een optimale bestuurbaarheid. Zo is het offroad-icoon optimaal voorbereid op de avonturen van de toekomst.

Reageren is niet mogelijk.