Wel kijken, niet kopen: Lexus LM

0

De Mercedes V-klasse en de Volkswagen Multivan krijgen concurrentie uit onverwachte hoek: de hybride Lexus LM komt namelijk binnenkort naar Europa als ruim en luxueus alternatief voor klassieke limousines.

Op de 2023 editie van de autotentoonstelling van Shanghai werd de tweede generatie van de Lexus LM voorgesteld (de lettercombinatie van de modelnaam staat voor: Luxury Mover). Het met schuifdeuren uitgeruste koetswerk van dit VIP-busje is 5,13 meter lang en biedt, afhankelijk van de gekozen configuratie, plaats aan 4 tot 7 inzittenden. Met een wielbasis van 3 meter belooft het interieur hoe dan ook een heleboel bewegingsruimte. De hybride aandrijving is identiek aan die van de jongste Lexus RX.

Anders dan de eerste generatie zal de nieuwe Lexus LM wel verkocht gaan worden in Europa, maar niet in Nederland. Op andere markten gaat hij niet alleen concurreren met de Mercedes V-klasse en de Volkswagen Multivan, maar ook met de elektrische Zeekr 009?

Reageren is niet mogelijk.