Porsche viert 75ste verjaardag op Goodwood Festival of Speed

0

Porsche vierde haar 75ste verjaardag op het Goodwood Festival of Speed. Tijdens de 30ste editie van dit evenement werden moderne wonderen gepresenteerd en vintage edelstenen geëerd.

Al 30 jaar lang heeft Goodwood’s Festival of Speed de passie van autoliefhebbers aangewakkerd en dit jaar was daarop geen uitzondering. Van een bijzonder groot genot was sprake toen Porsche haar 75ste verjaardag op het terrein naast het festival vierde, waardoor het een echt gedenkwaardig evenement werd.

PorscheGoodwood75years15

PorscheGoodwood75years5

Als wereldwijd bewonderd automerk stond Porsche centraal en bood een adembenemende showcase van de evolutie die het bedrijf doormaakte vanaf haar vroegste model, de 356 No 1 uit 1948, tot de onlangs aangekondigde 718 Spyder RS. Op deze manier hadden zowel Porsche-fans als eigenaren de dag van hun leven.

PorscheGoodwood75years8

PorscheGoodwood75years13

Een van de attracties was de spannende heuvelklim van 1,86 mijl, een uitdaging die werd overwonnen door verschillende Porsche modellen, waaronder de formidabele 718 Spyder RS en de baanbrekende, eerste 356. In 1948 vond de start plaats van de langdurige toewijding van het merk aan kracht en prestaties.

PorscheGoodwood75years12

PorscheGoodwood75years4

Porsche fans kregen ook een voorproefje van toekomstige ontwerpen in de vorm van de Mission X conceptstudie en het wereldwijde debuut van de Vision 357 Speedster. Deze modellen, die krachtige, efficiënte elektrische aandrijflijnen omarmen, bieden een kijkje in de toekomst van Porsche. Zij geven ook een nieuwe visie op het ontwerp van sportwagens en brengen tegelijkertijd een eerbetoon aan hun roots.

PorscheGoodwood75years11

PorscheGoodwood75years10

Het festival ging niet alleen over dynamische machtsvertoon, maar stelde bezoekers ook in staat om statische tentoonstellingen te bezoeken, zoals het op maat gemaakte beeldhouwwerk buiten Goodwood House. Ontworpen door Gerry Judah, vatte het kunstwerk van 50 ton staal de 75-jarige geschiedenis van Porsche samen met 6 representatieve modellen.

PorscheGoodwood75years6

PorscheGoodwood75years16

Zowel kinderen als volwassenen genoten van het levendige Porsche 75 Years logo labyrint, terwijl de leden van de Britse Porsche Club exclusieve parkeerprivileges genoten. Andere hoogtepunten waren Porsche Classic-exposities, de Porsche winkel en verschillende interactieve displays.

PorscheGoodwood75years7

PorscheGoodwood75years9

Het evenement culmineerde in een feestelijke parade rond de centrale sculptuur. Met de 356 nr. 1 voorop, waren tijdens de optocht enkele van de meest iconische modellen van Porsche te zien, waaronder de experimentele 928 ‘Trigema’ raceversie uit 1983 en de miljoenste geproduceerde 911.

PorscheGoodwood75years2

PorscheGoodwood75years17

Helaas leidde harde wind tot het afgelasten van de evenementen van zaterdag. Maar het snelle denken van het Porsche team leidde tot een dag vol spannende activiteiten in het nabijgelegen West Dean College. Dit geïmproviseerde festival omvatte rijervaringen, interviews met experts en zelfs barista lessen, waardoor de gasten een onvergetelijke dag konden beleven.

PorscheGoodwood75years3

PorscheGoodwood75years14

 

Reageren is niet mogelijk.