Verkooprecord voor Lamborghini

0

Lamborghini kan opnieuw terugkijken op record verkoopcijfers. In het eerste halfjaar van 2023 werden er meer auto’s afgeleverd dan ooit. Ook de winst eindigde op het hoogste niveau in de geschiedenis van het merk.

Over Lamborghini valt alleen maar positief te berichten. Onlangs werd gemeld dat de nieuwe Revuelto de komende 2 jaar uitverkocht is. De Huracán en de Urus zonder elektrische assistentie (er zitten plug-in varianten in de pijplijn) zijn helemaal uitverkocht. Voor Lamborghini was 2022 al een recordjaar, eveneens het jaar ervoor. In de eerste 6 maanden van 2023 werd opnieuw een ongekend hoog aantal auto’s afgeleverd. Daarmee lijkt er wederom sprake te zijn van een recordjaar.

In het eerste semester van 2023 leverde Lamborghini ondanks de pensionering van de Aventador 5.341 auto’s af. Dat is 5 procent meer dan in dezelfde periode van 2022. De omzet steeg met 6,7 procent naar 1,42 miljard euro en de operationele winst kwam 7,2 procent hoger uit op 456 miljoen euro. De winstmarge groeide naar liefst 32,1 procent; de hoogste waarde ooit. CEO Stephan Winkelmann zegt blij te zijn dat deze mooie resultaten samenvallen met het 60-jarige bestaan van Lamborghini.

De grootste afzetmarkten voor de sportwagenspecialist uit Sant’Agata Bolognese zijn de Verenigde Staten (1.625 auto’s), het Verenigd Koninkrijk (514 klanten) en Duitsland (511 registraties). In China zakten de verkopen ietsje in, want daar wist Lamborghini slechts 450 auto’s aan de man te brengen. In ons land zijn er in het afgelopen halfjaar 20 Lamborghini’s verkocht, waarvan 19 exemplaren van de Urus.

 

Reageren is niet mogelijk.