Peperduur en levensgevaarlijk: Mercedes-AMG G 63 4×4²

0

Eigenaren van de peperdure en super-exclusieve Mercedes-AMG G 63 4×4² kunnen voorlopig even niet met hun bezit pronken.  De Duitse fabrikant roept de onoverwinnelijk ogende terreinwagen namelijk terug omdat hij levensgevaarlijk kan zijn.

De reden: de behuizing van de achteras kan scheuren of breken, zo laat een woordvoerder van Mercedes-Benz weten. Bij een voertuig dat zich slechts met een slakkengangetje kan voortbewegen misschien geen levensgroot probleem, maar de Mercedes-AMG G 63 4×4² is een 585 pk sterk gevaarte dat in minder dan 5 seconden naar 100 km/u kan sprinten. De topsnelheid ligt boven de 200 km/u. Als dan de achteras scheurt of breekt, dan zijn de gevolgen niet te overzien.

Het gevaar is dermate groot, dat eigenaren van een Mercedes-AMG G 63 4×4² verzocht worden om geen meter meer te rijden in hun terreinwagen. In plaats hiervan zal de importeur de auto ophalen en gaan herstellen. Een geluk bij een ongeluk voor Mercedes is dat het bij deze auto niet om een massale terugroepactie gaat. De importeur wil niet zeggen hoeveel exemplaren er in Nederland van de G 63 4×4² zijn verkocht, maar laat doorschemeren dat het eerder om enkele voertuigen gaat en zeker geen tientallen.

“De G63 4×4² is echt een niche binnen een niche. De G-klasse wordt sowieso al in zeer beperkte aantallen verkocht en met een prijs van 466.000 euro is deze extreme versie helemaal exclusief”.

Reageren is niet mogelijk.