Verkooprecord voor Rolls-Royce

0

Rolls-Royce verkocht in 2023 meer dan 6.000 auto’s, een record voor de fabrikant van peperdure luxeauto’s.

Het vorige verkooprecord stamt uit 2022. Toen verkocht Rolls-Royce 6.021 auto’s. In 2023 waren het er 11 stuks meer. Dit betekent dat er amper sprake is van groei (0,21 procent), maar dat neemt niet weg dat het resultaat positief is. En daar pronkt een Rolls-Royce natuurlijk graag mee. Bovendien betekent de verkoop van 11 meer auto’s dan in 2022 in het geval van dit Britse luxemerk dat er al snel sprake is van 5 à 6 miljoen euro extra consumentenomzet.

Rolls-Royce geeft aan dat Noord-Amerika de belangrijkste afzetmarkt is, gevolgd door China. Ook in het Midden-Oosten, Azië-Pacific en Europa is een groei van de verkoop te zien. In Nederland heeft Rolls-Royce in 2023 iets minder auto’s aan de miljonair (m/v) weten te brengen. In 2022 werden er 14 exemplaren op kenteken gezet. Vorig jaar was dit 1 auto minder. Maar onder de nieuwe exemplaren die op kenteken werden gezet, bevond zich een Spectre. Verder ging het om 4 stuks van de Cullinan, 4 maal een Ghost, 2 keer een Phantom en de allerlaatste Wraith.

Dat de wereldwijde verkoopgroei van Rolls-Royce bescheiden was, komt waarschijnlijk door het wegvallen van de Dawn en Wraith. De line-up bestond in 2023 uit de Cullinan (dit model was goed voor het gros van de orders), de vernieuwde Ghost, de Phantom en sinds het laatste kwartaal de volledig elektrische Spectre. Dit Rolls-Royce model is een absolute hit. In 2022 werden er nog 8 procent meer auto’s verkocht dan het jaar daarvoor.

De Spectre moet het dit jaar echt gaan maken. Rolls-Royce denkt deze elektrische coupé op grote schaal te kunnen leveren.

 

 

 

Reageren is niet mogelijk.