Altijd weer die prijzenoorlog: Nissan Ariya tijdelijk goedkoper

0

Nissan verlaagde eind vorig jaar de prijzen van de Ariya. De elektrische cross-over werd daardoor zoveel goedkoper dat hij voor de SEPP in aanmerking kwam (en nog steeds komt). Deze subsidiegrens ligt bij 45 mille. Tot nu toe konden alleen kopers van de Ariya versie met 63 kWh accupakket van de SEPP profiteren, maar tijdelijk nu ook klanten die hun zinnen hebben gezet op de variant met 87 kWh capaciteit.

Het gaat om een tijdelijke prijsverlaging. Nissan hoopt daarmee de verkopen van de Ariya, die tot nu toe geen groot succes is, een impuls te geven. Feitelijk doet Nissan dus mee aan de prijzenoorlog. Om met de Ariya met 87 kWh accupakket in aanmerking te komen voor de SEPP subsidie dient men de Limited Edition te bestellen. Die kost nu 44.990 euro. Het gaat om een prijsverlaging van 3.000 euro in vergelijking met de reguliere Engage uitvoering.

Als Limited Edition met 87 kWh is de Ariya 242 pk sterk en heeft de cross-over voorwielaandrijving. Zijn actieradius is minimaal 500 kilometer. Er is tijdelijk ook een Limited Edition van de 217 pk sterke Ariya met 63 kWh accupakket. Die kost 41.990 euro en dat is eveneens 3.000 euro dan de reguliere Engage uitvoering. Beide Limited Edition modellen zijn marginaal minder luxueus. Ten opzichte van de Ariya Engage lever je voor de 3.000 euro lagere prijs alleen mistlampen vóór en privacy glass in.

 

Reageren is niet mogelijk.