Skoda blikt bij presentatie jaarcijfers vooruit op nieuw elektrisch model

0

De presentatie van Skoda’s jaarcijfers over 2023 vindt aanstaande vrijdag plaats. Tijdens het event presenteert de Tsjechische autofabrikant de belangrijkste financiële resultaten van afgelopen jaar en blikt zij vooruit op toekomstige ontwikkelingen informeert zij de pers over haar strategische plannen.

Skoda grijpt deze gelegenheid aan om alvast een sneak preview te geven van het design van een toekomstig nieuw elektrisch model. Het gaat hierbij om een cross-over annex SUV die prijstechnisch onder de Enyaq in het gamma komt. Het nieuwe elektrische model zal worden gebaseerd op hetzelfde MEB platform, maar kan mogelijk rekenen op verbeterde versies van de elektromotor en het accu pakket.

Tijdens de presentatie licht Klaus Zellmer, de CEO van Skoda, de activiteiten en resultaten van het vorige fiscale jaar toe. Holger Peters, bestuurslid voor Finance, IT & Legal Affairs, gaat vervolgens dieper in op de belangrijkste financiële indicatoren, waarna Martin Jahn, eindverantwoordelijk voor Sales & Marketing, de verkoopprestaties en internationalisering van het automerk belicht.

 

Reageren is niet mogelijk.