Instaptarief Infiniti Q60 bekend

0

Het instaptarief van de in januari op de Detroit Motor Show gepresenteerde nieuwe Infiniti Q60 is bekend. De 2+2-persoons Coupé gaat het opnemen tegen onder andere de Lexus RC en is feitelijk een 2-deurs uitvoering van de Q50. De Coupé versie kenmerkt zich door een opvallende knik in de C stijl. De koplampen pronken met LED technologie en beschikken over Light Guide technologie die het menselijk oog moet imiteren. Dankzij een actieve grille, hertekende motorkap en geoptimaliseerde carrosseriepanelen wist Infiniti de luchtweerstand te reduceren tot een Cw-waarde van 0,28.

De nieuwe Q60 wordt leverbaar met een 2,0 liter 4 cilinder turbomotor van 208 pk en 350 Nm. Die gaat 47.550 euro kosten. Ter vergelijking: Lexus vraagt voor de RC 300h Business Line Pro 45.695 euro. De nieuwe Audi A5 Coupé is er als 190 pk sterke 2.0 TFSI vanaf 43.990 euro en aan de Mercedes C 250 Coupé hangt een prijskaartje van 48.995 euro. De landgenoot Subaru BRZ Sport Premium moet 46.495 euro opbrengen. De emissiewaarde van de 2,0 liter versie bedraagt 154 gram/km. Wie meer vermogen wenst, kan opteren voor de nieuwe, dubbel geblazen 3,0 liter V6. Die is 400 pk en 475 Nm sterk. De CO2-uitstoot ligt op 206 gram/km. De prijs van de V6 versie is nog niet bekend. Standaard is de Q60 achterwiel aangedreven. Vierwielaandrijving is optioneel. Als transmissie fungeert een 7-trapsautomaat. Active Noise Cancellation helpt onaangename bijgeluiden uit het motorgedeelte te onderdrukken. Er kan worden gekozen uit 6 rij modi.

De designbaas van Infiniti, Alfonso Albaisa, heeft van de directe nog geen groen licht gekregen voor een cabrioletvariant van de Q60. Dit hangt af van hoe de coupé-uitvoering aanslaat. Van de G37, die later werd omgedoopt naar Q60, verscheen wél een cabrioletversie. Die beschikte over een metalen klapdak. De Q60 verschijnt in oktober bij de Europese dealers in de showroom. In Nederland moet opnieuw bij ‘start’ worden begonnen, want van de afzwaaiende editie van de Q60 werd afgelopen jaar geen enkel exemplaar verkocht.

Reageren is niet mogelijk.