Prijsvergelijking Cadillac CT6

0

De prijs van de nieuwe topsedan van Cadillac is bekend. De CT6 komt boven de CTS in het gamma en gaat concurreren met de Jaguar XJ en Maserati Quattroporte. Qua stuurgedrag zou de Cadillac niet voor deze Europese concurrenten onder moeten doen.

Voorlopig wordt de CT6 in Europa alleen leverbaar met een dubbel geblazen 3,0 liter V6 motor. Die is goed voor 417 pk en 555 Nm. Deze waarden moeten het gemis van een dikke V8 uitvoering compenseren. Volgens Cadillac sprint de CT6 in 5,7 seconden naar 100 km/u. Toch maakt de tussenacceleratie van 80 naar 120 km/u meer indruk. De bestuurder (en andere inzittenden) worden dan bovendien getrakteerd op een aangenaam motorgeluid. Ook in dat opzicht misstaat de Amerikaan dus niet in het gezelschap van de genoemde Jaguar en Maserati.

Cadillac

BMW

Jaguar

CT6 6 Gran Coupé XJ
3.0TT Platinum 50i xDrive 3.0SC Luxury
132.640 euro 133.952 euro 136.650 euro

De CT6 wordt leverbaar in 3 uitvoeringen: een Elegance basisversie à 109.800 euro, een Luxury variant (119.620 euro) en een Platinum uitvoering, die 132.640 euro moet opbrengen. De laatste variant kenmerkt zich door een groot panoramadak, adaptieve cruisecontrole, night vision, head-up display, een digitaal instrumentarium, een 10,2 inch groot touch screen, dode hoek sensoren, een autonome remfunctie, 4G internet, 20 inch lichtmetalen velgen, elektromagnetische dempers, vierwiel besturing, Alcantara hemelbekleding, een met leer bekleed dashboard, elektrisch bedienbare beeldschermen voor de achterpassagiers, 4 geventileerde zetels met massagefunctie, Pirelli P Zero banden, vierwielaandrijving en een geluidsinstallatie van Bose met 34 speakers.

Eind 2018 of begin 2019 wordt het gamma uitgebreid met een stekkerhybride uitvoering. Die heeft een 2,0 liter 4 cilinder turbobenzinemotor als basis en een gecombineerd vermogen van ruim 440 pk. De stekkerhybride CT6 kan ruim 50 kilometer op louter elektriciteit rijden. Over 2 à 3 jaar valt er echter geen fiscaal voordeel meer mee te behalen.

Reageren is niet mogelijk.