Audi TT tijdelijk als S-Line Competition

0

Audi komt met een actiepakket voor de TT. De aanbieding luistert naar de naam S-Line Competition en is beschikbaar voor zowel de dichte als de open versie van de sportwagen. Kijkend door je wimpers ziet het actiemodel er zo uit als de duurdere TT-S, of zelfs de hardcore TT-RS …

Audi TT S-Line Competition

Als S-Line Competition beschikt de TT over een sportonderstel waarmee de afstand tussen de Audi en het wegdek met 1 centimeter wordt verkleind. Wie niet over een timmermansoog beschikt, kan de actie-uitvoering van de TT Coupé en TT Roadster herkennen aan hoogglans zwarte afwerking van de singleframe grille, spiegelkappen en diffusor. Een vaste, permanent opstaande, achterspoiler is ook van de actiepartij. De uitlaat eindstukken zijn in donker chroom afgewerkt. 19-inch 5-spaaks lichtmetalen velgen, met daar achter rode remklauwen, maken ook onderdeel uit van het S-Line Competition pakket.

Audi TT S-Line cabrio

In het in aluminiumlook afgewerkte interieur monteert Audi S-Line sportstoelen (met elektrisch verstelbare lendensteunen), een S-Line sportstuur (aan de onderzijde afgevlakt en voorzien van multifunctionele knopjes voor het bedienen van navigatie, telefoon en andere zaken) en het digitale instrumentenpaneel, Virtual Cockpit genaamd. De bekleding is zowel van leer als Alcantara. Optioneel is nappaleder beschikbaar. Het met schuim opgevulde dashboard komt uit de TT-S. Via de Audi Drive Select bedieningsknop kan er gekozen worden uit verschillende instellingen voor het rijgedrag. De ophanging is dus sowieso stijver geveerd.

Audi TT

Het S-Line Competition pakket is alleen leverbaar op de 230 pk sterke 2.0 TFSI versie van de TT. De klant heeft wel de keuze uit voorwielaandrijving of Quattro tractie rondom. De laatste heeft altijd een S-tronic automaat; de eerste versie is er ook met een handgeschakelde 6-bak. Bij de carrosseriekleur kan er gekozen worden uit wit, grijs, rood en blauw. Het klapdak van de TT Roadster is altijd zwart.

ttslinecompetitiona5

De actie TT wordt in beperkte oplage gebouwd. De prijzen wordt door Audi in de herfst bekend gemaakt, zodra het actiemodel in de verkoop wordt genomen.

Reageren is niet mogelijk.