Dacia frist Sandero en Logan op

0

Dacia heeft de autosalon van Parijs uitgekozen om de vernieuwde Sandero, Sandero Stepway en Logan MCV te presenteren. Het Roemeense dochtermerk van Renault heeft zich bij het opfrissen vooral geconcentreerd op de voorzijde. Daar prijkt het nieuwe familiegezicht van Dacia.

Dacia Sandero, Sandero Stepway en Logan MCV

Door middel van een nieuwe voorbumper, gewijzigde grille (met blokjesdesign) en hertekende koplampunits met LED verlichting zijn de modellen weer klaar voor de toekomst. Ook de achterlichtblokken zijn herzien, zo meldt Dacia. De vormgeving kenmerkt zich nu door aparte blokjes. De B stijl is voortaan standaard zwart uitgevoerd.

Dacia Sandero, Sandero Stepway en Logan MCV dashboard

Het interieur is bij de duurdere uitvoeringen opgesierd met een verchroomde omlijsting voor de ventilatieopeningen en een sierstrip op het dashboard plus de middenconsole. Het dashboard is bekleed met zachtere materialen. Ook hebben zij een ander stuurwiel en een in de bestuurderstoel geïntegreerde neerklapbare armsteun.

Dacia Sandero, Sandero Stepway en Logan MCV

Alle versies kunnen rekenen op nieuwe bekledingsstoffen met texturen en patronen die beter aanvoelen. Dat zou het comfortniveau moeten verhogen. De bekleding van de vernieuwde Sandero Stepway is zelfs voorzien van een ‘3D’ weefsel voor meer diepte, en mooiere stiksels. Naar aanleiding van feedback van klanten zijn de knoppen voor de elektrisch bediening van de portierruiten verplaatst naar de deurpanelen. De bestuurder beschikt voor zijn raam over een handige one-touch functie. Tenslotte monteert Dacia voortaan een 12V aansluiting achterin.

Dacia Sandero, Sandero Stepway en Logan MCV

De Dacia modellen kunnen voortaan geleverd worden met een achteruitrijdcamera. Ook Hill Start Assist, dat wegrijden op een helling vergemakkelijkt, is nieuw. De claxon is voortaan op het midden van het stuur geplaatst.

Dacia Sandero, Sandero Stepway en Logan MCV

Dacia zal een de productie van de Logan MCV verplaatsen van Pitesti in Roemenië naar Tangier in Marokko. Niet omdat de fabriek in Roemenië het niet goed doet, maar omdat de Renault dochter daar meer capaciteit nodig heeft voor de populaire Duster. De fabriek in Tangier produceert reeds de Sandero, Lodgy en Dokker. Dacia zal voor de ‘verhuizing’ afgerond 20 miljoen euro investeren, zo maakt de plaatselijke directeur Jean-Francois Gal bekend.

Reageren is niet mogelijk.