Volvo XC90 is Zakenauto van het Jaar

0

Tijdens het Driving Business Event van vakblad Automobiel Management is de Volvo XC90 uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2017. De winnaar van de verkiezing is volgens de vakjury met recht een businessclass auto. De grote Volvo neemt het stokje over van de Mercedes C klasse, die volgend jaar tot Zakenauto van het Jaar werd uitgeroepen.

De Volvo XC90 is de eerste van een nieuwe generatie Zweedse modellen en maakte al meteen na zijn lancering, een kleine twee jaar geleden, veel los bij leasebedrijven, wagenparkbeheerders en zakelijke rijders. Juryvoorzitter Peter Brouwer, hoofdredacteur van Automobiel Management, zegt het volgende over de Volvo: “Met name de oplaadbare stekkerhybride uitvoering scoorde enorm, aanvankelijk ook vanwege zijn bijtellingvoordeel natuurlijk. Inmiddels weten we dat het daar zeker niet alleen draaide, want ook andere uitvoeringen doen het prima”.

Volvo XC90 zakenauto van het jaar

De Volvo XC90 is uitgeroepen tot zakenauto van het jaar 2017 volgens vakblad Automobiel Management.

In zijn rapportage zegt de vakjury te verwachten dat de Volvo XC90 geen kortstondig succes zal blijken. Mede door de gunstige prijspolitiek van Volvo zal de belangstelling voor het topmodel van de Zweden groot blijven, zo stelt men. Ook de pas gepresenteerde S90 is overigens hard uit de verkoopstartblokken gekomen. Brouwer: “De jury waardeert ook de trouwe dealers, die bijna aan een familie doet denken, en de efficiënt uitgerolde automatisering binnen de organisatie. De grote SUV scoort op vrijwel alle fronten en heeft in tegenstelling tot sommige concurrenten ook nog een plezierige uitstraling”.

Als runner-up in de Zakenauto van het Jaar verkiezing 2017 eindigde de elektrische Tesla Model S. De derde plaats ging naar de Volkswagen Passat. De rest van de top10 bestond achtereenvolgens uit de BMW X5, de BMW 2-serie, de Mini, de BMW 3-serie, de BMW 5-serie, de Renault Espace en de Audi A3. De Zakenauto van het Jaar is een praktijkprijs. De auto’s moeten zich op alle gebieden op de weg hebben bewezen, zeker qua kosten. De vakjury bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen in Nederland (LeasePlan, Athlon Car Lease, Alphabet en Arval), vertegenwoordigers van grote fleetowners (BAM Groep, Enexis en CapGemini), onafhankelijke lease-experts en ervaren vakjournalisten.

www.volvocars.com

Reageren is niet mogelijk.