Honda haalt auto uit 3D printer

0

Honda heeft met de hulp van technologiebedrijf Kabuku een kleine, elektrische, 3D-geprinte auto ontwikkeld. Het voertuig is een kleine bedrijfswagen met één zitplaats en een compacte laadruimte die groot genoeg is om een paar dozen te vervoeren. Hij maakt gebruik van een licht platform, waarop geprinte panelen geplaatst werden.

honda3dkabukua2

De originaliteit van de elektrische auto zit hem in de technologie die gebruikt werd voor de carrosseriepanelen. Die werden namelijk met een 3D-printer gemaakt. Een oplossing die economisch gezien interessant is omdat er op deze manier veel maatwerk geleverd kan worden.

honda3dkabukua3

Honda en Kabuku stellen dat de auto eenvoudig op grote schaal geproduceerd kan worden. Of dat ook gebeuren gaat, zal nog moeten blijken.

honda3dkabukua4

De basis van het naamloze wagentje bestaat uit een lichte architectuur. Op dat frame worden panelen geplaatst: koetswerkelementen van kunststof die makkelijk vervangen kunnen worden, eenvoudigweg door ze te printen. De creatie is te bewonderen tijdens Ceatec, een Japanse beurs vol technologische hoogstandjes.

honda3dkabukua5

Reageren is niet mogelijk.