Hyundai i10 bijgepunt

0

Hyundai presenteert op de autosalon van Parijs de vernieuwde i10. De modeljaar 2017 uitvoering kan worden herkend aan een ander ontwerp velgen, de hertekende Cascade grille met vloeiendere golvende lijnen, nieuwe bumpers, ronde dagverlichting een verfijndere vormgeving voor de achterlichtunits en aan de ronde mistlampen achter.

Hyundai i10 2017

Verder is de wegligging, de vering en demping opgewaardeerd en is de overbrenging van de besturing aangepast. Aan de benzinemotoren, de 3-pits 1.0 en de 1.25 met 4 cilinders, werd niet gesleuteld. Een handgeschakelde 5 versnellingsbak is standaard, maar de grootste variant kan ook worden gecombineerd met een 4-traps automatische transmissie. De BlueDrive uitvoering, voorzien van de 1.0 liter motor, is uitgerust met een aantal voorzieningen die het brandstofverbruik beperken. De vernieuwde i10 is er af fabriek ook als 1.0 LPG variant.

Hyundai i10 2017 dashboard

De bijgepunte i10 is leverbaar met interieurbekleding in een nieuwe tint rood. Maar klanten kunnen bij alle uitvoeringen ook kiezen voor blauwe, oranje, beige of zwarte stoffen bekleding. Apple CarPlay en Android Auto zorgen voortaan voor naadloze integratie, veilig bedieningsgemak en de functionaliteit van mobiele apparaten gebaseerd op iOS of Android. De vernieuwde i10 komt ook met een gratis zevenjarig abonnement op TomTom Live Services. Daarmee is het systeem altijd up-to-date en geeft het niet alleen real-time verkeer & en lokale weersinformatie en zogenoemde points-of-interest weer, maar ook de plaats van snelheidscontroles.

Hyundai i10 2017

Op het gebied van verkeersveiligheid zijn er nieuwe actieve veiligheidssystemen om ongevallen te voorkomen, gebaseerd op de camera aan de voorzijde: Front Collision Warning System (FCWS) en Lane Departure Warning System (LDWS). Op basis van de beelden van de camera waarschuwt FCWS de bestuurder met geluid & optische signalen als er een risico op een aanrijding bestaat. LDWS waarschuwt de bestuurder met een alarmsignaal als hij onveilige manoeuvres maakt bij snelheden boven de 60 km/u. Qua comfort is de vernieuwde i10 leverbaar met hetzelfde pakket voorzieningen als zijn voorganger: automatische airconditioning, een verwarmbaar stuurwiel en verwarmbare voorstoelen.
Hyundai i10 2017

Reageren is niet mogelijk.