Lego bouwt Volkswagen Golf GTI

0

Lego heeft een concept voor een nieuwe bouwdoos gemaakt: die voor de iconische eerste generatie Golf GTI. Op zich was het voor de speelgoedfabrikant geen al te grote uitdaging om van deze Volkswagen een ‘stenen’ versie te maken, want het design van de originele Golf is eigenlijk al een blokkendoos.

golfgtilegoa2

Dat Lego niet de gewone Golf als uitgangspunt heeft genomen maar de GTI versie is logisch omdat juist die uitvoering een iconische status heeft bereikt en met zijn designdetails sowieso een lust voor het oog is.

golfgtilegoa3

De Golf GTI is inmiddels 40 jaar oud. Dat is een mooie aanleiding om een nieuwe bouwdoos te ontwikkelen. Voor kinderen, of voor mannen die van binnen altijd een beetje een jongentje zijn gebleven.

golfgtilegoa4

Deze Volkswagen Golf GTI maakt deel uit van het Lego Ideas programma. Daarvoor kunnen fans van de speelgoedfabrikant eigen creaties voordragen. Als er voldoende op gestemd wordt, kan Lego de bouwset effectief in productie nemen. Dat gebeurde eerder al met bijvoorbeeld de Caterham.

golfgtilegoa5

Reageren is niet mogelijk.