Verkoopfeest van Ferrari

0

Ferrari heeft goede zaken gedaan op de autosalon van Parijs. Of beter: daarvóór, want alle 499 exemplaren van de LaFerrari Aperta waren al verkocht voordat het doek er officieel afgehaald werd op de Franse tentoonstelling. Ook de speciaal gedecoreerde versies van andere modellen waarmee het Italiaanse merk haar 70ste verjaardag viert, gingen als warme broodjes over de toonbank.

LaFerrari Aperta

Volgens de directie van Ferrari was de vraag naar de LaFerrari Aperta “3 keer zo groot dan de oplage”. In het kader van de 70ste verjaardag (een tikkeltje vroeg overigens, wat het feestjaar is pas in 2017) zal Ferrari ook nog een aantal speciale evenementen in Italië organiseren. Zo zullen in september eigenaren van de 250 GTO, die 55 jaar geleden werd geboren, worden uitgenodigd voor een feestje. Het betreft een toerrit die eindigt in Maranello, waar alle deelnemende sportwagens tentoongesteld zullen worden. In april zullen 70 eigenaren van een “iconische” klassieke Ferrari deelnemen aan een cavalcade door Italië. Ook deze rit eindigt in Maranello.

LaFerrari Aperta

De LaFerrari Aperta, die in Parijs te zien is, neemt het verjaardagsstokje over van de F40, F50 en de Enzo. Dat waren allemaal speciale modellen. De LaFerrari Aperta is ‘gewoon’ een carrosserievariant van een bestaand model en dat model zou er ook zonder verjaardag gekomen zijn. Dat neemt niet weg dat hij indrukwekkende specificaties heeft. Onder de kap zit dezelfde hybride aandrijflijn als bij de gesloten uitvoering van de LaFerrari. Dat betekent dat een 800 pk sterke 6,3 liter V12 assistentie krijgt van een 163 pk sterke elektromotor. De LaFerrari Aperta sprint daarmee in minder dan 3 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 350 km/u. Om de gelukkige klanten die een exemplaar hebben weten te bemachtigen te beschermen, biedt Ferrari een stoffen dak aan of een hard dakelement uit koolstofvezel. Ondanks het ontbreken van een vast dak is men erin geslaagd de vlinderdeuren te behouden.

Ferrari

De 488 GTB en Spider, de California T en de F12 Berlinetta delen ook mee in de feestvreugde. De speciale edities van deze modellen eren ook andere grootheden uit de auto-industrie. Zo draagt de in Blu Scuro gelakte F12 Berlinetta de bijnaam ‘The Stirling’ (verwijzend naar de legendarische coureur Stirling Moss) en brengt de rode 488 GTB een ode aan Michael Schumacher. In het bijzonder aan zijn F2003-GA Formule1 bolide waarmee de nog steeds revaliderende Duitser zowel de rijders als de fabrikantentitel pakte in 2003.

Ferrari

Ook Steve McQueen komt aan bod. Ferrari herinnert ‘The King of Cool’ (die racen als allergrootste passie had, maar vooral zegevierde als acteur) met een California T, geïnspireerd op de 250 GT Berlinetta Lusso uit 1963 die de Hollywood icoon cadeau kreeg van zijn vrouw.

Ferrari 488 Spider

De opzichtig groene Ferrari 488 Spider, met als bijnaam ‘The Green Jewel’ en de witte 488 Spider Tailor Made zullen, samen met de overige 70th Anniversary modellen, het komende jaar op diverse shows tentoongesteld worden om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat Ferrari iets te vieren heeft. De 5 showmodellen in Parijs zijn slechts een heel kleine greep uit de totale ’70th’ oplage. Ferrari gaat namelijk liefst 350 verschillende edities uitbrengen…

Ferrari 488 Spider

Reageren is niet mogelijk.