Cadillac prijst CT6 Plug-in Hybrid

0

Cadillac toont op de Los Angeles Motor Show de productieversie van de CT6 Plug-in Hybrid. Anderhalf jaar geleden werd er al een prototype van de stekkerhybride uitvoering van het topmodel gepresenteerd. Nu gaan de orderboeken open.

De CT6 Plug-in Hybrid kan 48 kilometer volledig elektrisch rijden. De topsnelheid is dan begrensd op 125 km/u. Wordt ook de inhoud van de benzinetank aangesproken, dan stijgt de actieradius naar 643 kilometer.

ct6pluginhybrida2

De stekkerhybride uitvoering is voorzien van 2 elektromotoren, die beiden 100 pk sterk zijn. Als basisunit fungeert een 2,0 liter viercilinder turbobenzinemotor. Het gecombineerde vermogen bedraagt 340 pk en aan koppel is er maximaal 586 Nm beschikbaar. De CT6 Plug-in Hybrid accelereert in 5,4 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 240 km/u.

Cadillac belooft een gemiddeld brandstofverbruik van 4,3 liter/100 km. Het premiummerk van General Motors is onlangs gestart met de verkoop van de CT6 in Nederland. De stekkerhybride uitvoering komt zeer waarschijnlijk ook naar Europa, maar het is nog niet bekend wanneer.\

ct6pluginhybrida3

Op de Amerikaanse thuismarkt is de CT6 Plug-in Hybrid vanaf het voorjaar van 2017 leverbaar. Daar gaat het model ruim 10 procent meer kosten dan de dubbel geblazen 3,0 liter V6 benzine uitvoering (meer vermogen, maar minder koppel). De Plug-in Hybrid uitvoering is echter luxueuzer uitgerust, waardoor het prijsverschil volgens de Amerikaanse pers verwaarloosbaar is. In Nederland is overigens een scherpere prijs te verwachten in verband met de lagere uitstoot, waardoor er minder BPM afgedragen hoeft te worden. Autointernationaal.nl gaat uit van een tarief net onder de 100.000 euro.

Reageren is niet mogelijk.