Exclusief voor Zuid Amerika: Honda WR-V

0

Honda presenteert op de Sao Paulo International Motor Show de WR-V: een croos-over die exclusief voor Latijns Amerika is bestemd. Doelgroep aldaar zijn mensen met een ‘actieve levenstijl’ die graag recreëren in de natuur.

De modelnaam is een acroniem voor ‘Winsome Runabout Vehicle’, Volgens Honda is de WR-V zeer praktisch en ruim gegeven zijn compacte carrosserieafmetingen. Hij is gebaseerd op de Jazz; een auto die ook al bovengemiddeld praktisch en ruim is, dus de claims van Honda zullen wel kloppen.

wrva2

Honda heeft nog geen technische details bekend gemaakt over de WR-V, waardoor wij het voorlopig met deze plaatjes moeten doen. In vergelijking met zijn grotere en duurdere broer HR-V is de Latijns Amerikaanse nieuweling scherper gelijnd. Zoals het hoort bij dit soort auto’s ontbreekt zwart plastic om de carrosserie te beschermen niet, noch bodem beschermplaten en zijschorten.

Het design doet allesbehalve goedkoop aan en is eigelijk spannender dan dat van de tamelijk brave HR-V. De regiodirecteur van Honda, Takahiro Hachigo, zegt dat het merk in Brazilië inmiddels 24 miljoen klanten heeft. Dat zijn niet allemaal mensen die een auto hebben gekocht; ook de aanschaf van bijvoorbeeld een grasmaaier rekent hij mee. Dat is prima, want als die grasmaaier het altijd doet, dan sta je ook positiever tegenover andere producten van hetzelfde merk. In die zin denkt Honda dus dat de WR-V in een gespreid bedje komt.

wrva3

Dat Honda exclusief voor Zuid Amerika een nieuw model ontwikkeld heeft, moet volgens Hachigo gezien worden als een bewijs van toewijding aan deze marktregio. Hij kondigt aan dat er van het Japanse merk meer unieke producten verwacht kunnen worden om de klant te plezieren. In Zuid Amerika gaat de WR-V de degens kruisen met rivalen als de Duster (wordt aldaar verkocht als Renault) en de Ford EcoSport.

Reageren is niet mogelijk.