Ford introduceert de Ka Trail

0

Ford is voor zijn instapmodel overgestapt van de Ka op de Ka+. Dat is geen nagelnieuw model, maar een aangepaste versie van de Braziliaanse Ka uit 2014. Aldaar is het gamma nu uitgebreid met een terreinlook uitvoering: de Ka Trail.

De Ka Trail is het Braziliaanse equivalent van de Opel Karl Rocks en de Volkswagen Cross Up. De terreinlook aankleding staat de Ford goed, want daardoor oogt het budgetmodel een stukje minder braaf.

Er is wat voor te zeggen om deze stoere versie ook naar Europa te halen, want het teken ‘+’ in de naam ‘Ka+’ lijkt nu vooral te betekenen dat Ford zich met het model op 50plussers richt. Jammer, want vroeger was de Ka een guitig karretje.

De 5-deurs Ka+ met kaplaarzen debuteert op de autotentoonstelling van Sao Paulo. De Trail uitvoering onderscheidt zich door een iets grotere bodemvrijheid en stoerdere 15-inch zwarte velgen. Verder zijn de flanken voorzien van Trail stickers.

Ford doet geen mededelingen over wat er onder de kap zit, maar in Brazilië wordt de reguliere uitvoering onder andere geleverd met een 1,5 liter motor van 110 pk die zowel benzine als ethanol lust. Aangezien wij het moeten doen met een aartsluie 1,2 liter van 70 of 85 pk, is alleen dat al een reden om de wens uit te spreken dat wij ook een Trail variant willen!

Reageren is niet mogelijk.