Ford opent weerfabriek

0

Ford werkt in Keulen aan een centrum dat extreem weer kan simuleren. Dit gebouw maakt het mogelijk om de ergst mogelijke weersomstandigheden op aarde na te bootsen zonder dat de testrijders van het merk zich naar de uithoeken van de wereld hoeven te verplaatsen.

De zogeheten Weather Factory die Ford op dit moment aan het bouwen is in Keulen omvat een simulator die het meest extreme weer kan nabootsen. De Amerikanen bouwen er verder 2 windtunnels, een laboratorium dat grote hoogtes simuleert (maximaal 5.200 meter) en 4 testkamers met gecontroleerde temperatuur.

fordweatherfactorya2

De ingenieurs zullen temperaturen tussen -40 en +55 graden Celsius kunnen nabootsen, maar ook regen, sneeuw, hoge windsnelheden (tot 250 km/u) en een luchtvochtigheid tot 95 procent. Kortom, alles kan er worden gesimuleerd, van een droge Australische woestijn tot een Canadese sneeuwstorm of een stortvloed in de Japanse bergen.

En dat alles dus zonder de auto’s naar de 4 hoeken van de wereld te moeten verschepen. Het zou als gevolg daarvan zomaar kunnen dat spionagefotografen de komende jaren minder prototypes van Ford kunnen betrappen. In de eerste helft van volgend jaar moet de 5.500 vierkante meter grote faciliteit operationeel zijn.

Reageren is niet mogelijk.