Honda toont cockpit van de toekomst

0

Honda laat via haar premiummerk Acura op de Las Vegas International Auto Show zien wat haar visie is op de cockpit van de toekomst.

hondaprecisioncockpita2

De Japanners noemen het ontwerp ‘Precision Cockpit’ (in januari liet Acura tijdens de North American International Auto Show al de Precision Concept zien, een conceptstudie die model staat voor de nieuwe designtaal van Acura). De verwachting is dat wij veel elementen van het dashboard ook terug zullen zien bij modellen van Honda.

hondaprecisioncockpita3

Acura zegt zich te hebben laten inspireren door het interieur van de NSX, een model dat bij ons als Honda verkocht gaat worden. We zien sportstoelen, een sportstuur en een dashboard met 2 schermen van elk 12,3-inch. Eén display doet dienst als instrumentarium en het tweede exemplaar zit bovenop de middenconsole. Die laat zich bedienen met een aan het 3D display gekoppeld, gebogen touch pad met diverse virtuele keuzeknoppen. Volgens Acura maakt dit een touch screen overbodig en zou het intuïtiever zijn.

hondaprecisioncockpita4
Acura zegt rekening te hebben gehouden met de recentste ontwikkelingen op het gebied van autonoom rijden en laat op het digitale instrumentarium de omgeving van de auto zien als deze zelfstandig deelneemt aan het verkeer. Ook zijn op het scherm fietsers, voetgangers en objecten te zien als deze (tijdelijk) verborgen zijn door een obstakel. Slimme software ‘voorspelt’ waar de verkeersdeelnemer of het voorwerp zich zou moeten bevinden. De Precision Cockpit waarschuwt dan door rood op te lichten. De Japanse autofabrikant denkt dat de consument hierdoor meer vertrouwen zal hebben in de techniek waarmee een voertuig zelfstandig kan rijden.

hondaprecisioncockpita5
Zoals gezegd is de verwachting dat zowel de gadgets als het ontwerp van de interactieve cockpit ook door Honda gebruikt zal worden voor haar toekomstige productiemodellen. Mogelijk debuteert de techniek bij de facelift van de NSX waar het merk momenteel aan werkt. Precision Cockpit is daarmee het antwoord van Honda op de innovatieve Virtual Cockpit van Audi.

hondaprecisioncockpita6

Reageren is niet mogelijk.