Honda WR-V Live

0

Eerder kon Autointernationaal.nl u reeds een aantal fabrieksafbeeldingen van de nieuwe Honda WR-V tonen, maar hier kunt u zien hoe de nieuwe compacte cross-over er live uit ziet. De Japanner beleeft deze week zijn wereldpremière op de Sao Paulo Auto Show.

wrva2

De WR-V is gebaseerd op de Jazz. Honda heeft dit model speciaal voor Brazilië ontwikkeld, waar compacte cross-overs zeer in trek zijn. Hoe meer ongelakt kunststof plastic op de carrosserie zit, des te beter. Verder beschikt de WR-V in vergelijking met de Jazz over een vergrootte bodemvrijheid.

wrva3

In Brazilië gaat de circa 4 meter lange WR-V concurreren met de Ford EcoSport (4,02 meter zonder reservewiel). Het model is een klasse kleiner dan de 4,29 meter lange HR-V. Voor de aandrijving zorgt een 115 pk sterke 1,5 liter motor die ook ethanol lust.

wrva4

Honda wil de WR-V ook in andere Latijns Amerikaanse landen verkopen. Hij arriveert begin 2017 in de Braziliaanse showrooms. Autointernationaal.nl weet zeker dat de WR-V ook in Europa veel kopers zal trekken. Zeker als hij voor onze marktregio voorzien wordt van de nieuwe 1,0 liter turbobenzinemotor van 129 pk.

wrva5

Een snelle rekensom leert dat hij dan niet meer dan 21.350 euro hoeft te kosten. Oftewel 700 euro minder dan de Peugeot 2008 met ‘slechts’ 110 pk. Dat van die “veel kopers trekken” is eigenlijk nog voorzichtig uitgedrukt: de WR-V kan bij ons de populairste Honda worden!

Reageren is niet mogelijk.