Mazda baseert nieuwe 3 op RX-Vision

0

Toen Mazda eind vorig jaar op de Tokyo Motor Show de RX-Vision presenteerde, begonnen autofans over de hele wereld te dromen over een nieuwe generatie RX-7. Dat het Japanse merk eerder al had aangekondigd dat de rotatiemotor een doorstart zou gaan maken, voedde de speculaties alleen maar verder.

rxvisiona2

Maar voor die nieuwe RX-7 moeten we nog jaren geduld hebben. In de tussentijd zal Mazda de conceptstudie RX-Vision gebruiken als inspiratiebron voor de nieuwe generatie ‘3’. Dat heeft de recentelijk benoemde Noord Amerikaanse designdirecteur, Julien Montousse, in een interview laten weten.

rxvisiona3

“Met de RX-Vision hebben wij de volgende stap van onze Kodo designtaal getoond. Styling elementen van dit showmodel zullen zeker gebruikt gaan worden voor toekomstige productiemodel, zoals de nieuwe Mazda3”, aldus Montousse. Autointernationaal.nl verwacht dat Mazda onder andere de forse grille en de (dunne) koplampunits van de RX-Vision zal overnemen, inclusief de LED strips. Ook de achterzijde van de nieuwe ‘3’ zal worden voorzien van diens lichtunits ten behoeve van een sportieve uitstraling. Verder is de kans reëel dat de GT-M uitvoering net zo chroomloos wordt als de RX-Vision.

rxvisiona4

De Mazda3 heeft zojuist een facelift ondergaan dus het duurt nog zeker 2 jaar voordat wij met het nieuwe model kennis kunnen maken. Maar met de RX-Vision conceptstudie in het achterhoofd kunnen wij er alvast halsreikend naar uitkijken!

Reageren is niet mogelijk.