Opel kondigt Grandland X aan

0

Opel heeft de naam bekend gemaakt van haar op de nieuwe Peugeot 3008 te baseren cross-over: Grandland X. Het model komt boven de Mokka X in het gamma, die op zijn beurt een trede hoger staat dan de Crossland: de opvolger van de Meriva.

Het Duitse merk kiest er dus niet alleen voor om haar cross-over modellen de extra letter ‘X’ in hun typeaanduiding te laten dragen, maar ook om die te laten eindigen op ‘land’ (de Mokka wordt wellicht omgedoopt tot Mokkaland).

Met ‘land’ als tweede gedeelte van de modelnaam, deelt Opel een plaagstootje uit richting Land Rover, dé SUV specialist van Europa. De Grandland X komt in de tweede helft van 2017 op de markt en zal door PSA, het moederbedrijf van Peugeot, gebouwd gaan worden voor Opel.

Opel wil de foto’s van de Grandland X nog eventjes onder de pet houden, maar meldt al wel dat het model een terreinlook krijgt, evenals een hoge zitpositie waardoor er een goed zicht rondom is en een prettige in/uitstap. Verder belooft het Duitse merk een bovengemiddeld grote bagageruimte.

Hoewel de Grandland X qua prijs naast de Zafira gepositioneerd zal worden, zal hij dit model niet vervangen. Opel blijft de MPV, die eerder dit jaar een facelift heeft ondergaan, doorbouwen zolang er vraag naar is. Uiterlijk 2019 komt er een vierde cross-over model. Die zal worden gebaseerd op de nieuwe Insignia en krijgt net als de Skoda Kodiaq wellicht 7 zitplaatsen. Eén ding staat al vast: zijn naam gaat ook eindigen op ‘land X’.

Reageren is niet mogelijk.