Prijs Renault Twingo GT bekend

0

Renault gebruikte de autosalon van Parijs als podium om de Twingo GT aan het publiek te presenteren. Zijn kenmerken in een notendop: een tot 110 pk opgevoerde turbomotor (0.9 TCe), een sportonderstel met specifieke afstelling van de vering, een dubbele uitlaat, een achterspoiler, speciale wielkasten, luchtinlaten in de linkerflank, 17-inch velgen en carrosseriestickers.

Renault Twingo GT

Het interieur van de Renault Twingo GT is voorzien van deels lederen bekleding voor het meubilair, een lederen stuurwiel en aluminium pedalen. Daarnaast kan de koper rekenen op zaken als automatische airconditioning, parkeersensoren, mistlampen, cruise controle, een licht & regensensor, Renault Sport dorpels en privacy glas achter. De zithoogte van de bestuurdersstoel is verstelbaar en de rugleuning van de bijrijderstoel kan worden omgeklapt.

Renault Twingo GT dashboard

De Renault Twingo GT is de Franse tegenhanger van de Smart Forfour Brabus. Het model gaat in Nederland 17.500 euro kosten. Daarmee is hij ruim 2,5 mille duurder dan de TCe 90 Dynamique uitvoering (14.890 euro).

Renault Twingo GT

Het prijsvoordeel ten opzichte van de genoemde Smart bedraagt echter 4,5 mille. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de Forfour Brabus een automaat met dubbele koppeling heeft. De Renault Twingo GT is voorzien van een handgeschakelde 5-versnellingsbak.

Renault Twingo GT

Voor min of meer hetzelfde geld kan je ook een Seat Ibiza 1.0 EcoTSI met 110 pk kopen (vanaf 16.750 euro), een Opel Corsa 1.0 Turbo Edition met 110 pk (17.695 euro) of de nieuwe Citroën C3 Feel met 110 pk sterke 1,2 liter turbomotor. Een concurrent uit eigen huis is de Clio 1.2 TCe Zen. Die is met 18.690 euro weliswaar een stukje duurder, maar biedt 10 pk en 1 cilinder extra.

Reageren is niet mogelijk.