Rezvani heeft de Beast Alpha af

0

De ambitieuze Amerikaanse sportautofabrikant Rezvani uit Californië heeft een nieuw, derde model gepresenteerd: een hardtop versie van de vorig jaar onthulde Beast. Toch verschillen de auto’s meer van elkaar dan alleen qua dak.

rezvanibeasta2

Zo is de Beast Alpha niet gebouwd op basis van de Ariel Atom (zoals het open model), maar is er gebruik gemaakt van een aluminium Lotus chassis. Daarnaast heeft de 2,4 liter K24 Honda motor van de Beast Alpha geen turbo, maar een Rotrex compressor.

rezvanibeasta3

De motor van de Beast Alpha produceert 500 pk. De auto, die voorzien is van een koolstofvezel koetswerk, zelf weegt 884 kg. Accelereren naar 100 km/u geschiedt dan ook in een oogwenk: 3,2 seconden. Als topsnelheid wordt 282 km/u opgegeven.

rezvanibeasta4

De Beast Alpha trekt vooral de aandacht met zijn speciale ‘SideWinder’ deuren, die naar buiten schuiven. Ze zien er erg onpraktisch uit, maar zijn wel opvallend. Verder is er in vergelijking met de eerdere modellen van Rezvani dus een dak.

rezvanibeasta5

In de cabine van de 4,15 meter lange en 1,10 meter hoge Beast Alpha treft men volop zwart Alcantara en leder aan, evenals een infotainment systeem dat Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt, airconditioning, airbags en een knop voor diverse rij modi, waaronder één stand waarmee zo efficiënt mogelijk kan worden gereden.

rezvanibeasta6

De goedkoopste versie kost ongeveer 190.000 euro en is voorzien van zaken als airconditioning, airbags, tractie controle en elektrisch bedienbare ramen. Dit bedrag kun je omhoog krikken met bijvoorbeeld een automaat, keramische remmen en een instelbare ophanging. Laat die automaat maar lekker zitten, barbaar.

rezvanibeasta8

Reageren is niet mogelijk.