S90 Excellence markeert nieuw Volvo hoofdstuk

0

Volvo introduceert in China, de tweede thuismarkt van het merk, een S90 met verlengde wielbasis en de extra luxueuze Excellence uitvoering. Met deze modellen willen de Zweden een alternatief bieden voor de Audi A8, BMW 7-serie en Mercedes S-klasse. Volvo maakt ook bekend dat de productie van de S90 verplaatst zal worden naar China. Vanuit dit land zullen alle wereldmarkten worden bediend, inclusief Europa.

Håkan Samuelsson, de topman van Volvo, licht de beslissing als volgt toe: “China speelt een steeds belangrijkere rol in onze mondiale productiedoelstellingen. De fabriek in Daqing levert auto’s van topkwaliteit en die gaan wij nu op grote schaal exporteren. Daarmee willen wij onze doelstelling realiseren in 2020 op een verkoopniveau van 800.000 auto’s per jaar te zitten.

Volvo S90 Excellence full interior

Volvo laat ook weten dat de nieuwe generaties ’40’ en ’60’ modellen ook in China gebouwd gaan worden. De lokale output van deze auto’s is primair bestemd voor China zelf, al zou de lange wielbasis versie van de S60 net zoals de huidige editie naar Noord Amerika geëxporteerd kunnen worden, tot de nieuwe fabriek van Volvo in South Carolina klaar is. Die is bestemd voor de productie van de grotere modellen van het merk (op het Scalable Product Architecture (SPA) platform). Vanuit de nieuwe fabriek in South Carolina zullen de Amerikaanse en exportmarkten worden bediend.

De nieuwe generatie ’40’ modellen (op het toekomstige Compact Modular Architecture (CMA) platform) zullen verder in België het levenslicht gaan zien, en de ’60’ types in Zweden. In China gaat het voor wat betreft deze modelreeks (huidige en nieuwe generatie) om de fabriek in Chengdu. De nog te introduceren ’40’ serie zal worden geproduceerd in een nieuwe faciliteit in Luqiao, 350 kilometer ten zuiden van Sjanghai.

Volvo S90 Excellence interior rear

De lange wielbasis uitvoering van de S90 biedt volgens Volvo extra comfort door de riantere beenruimte op de achterbank. De S90 Excellence is ontwikkeld als luxe chauffeursauto. Bij dit model is de voorste passagiersstoel verwijderd en vervangen door een zogeneten Lounge Console. De klant kan zo goed ontspannen of werken terwijl hij/zij onderweg is. Volgens Volvo is de S90 Excellence afgewerkt met materialen van extra hoge kwaliteit.

De S90 Excellence is standaard voorzien van een verstelbare voetensteun, opklapbare tafeltjes en een grote display van het multimediasysteem, inclusief een touch screen interface achterin. De topversie biedt tevens een groot glazen panorama dak en geïntegreerde bekerhouders die te verwarmen of te koelen zijn. Kristallen glazen van de gerenommeerde Zweedse glasmaker Orrefors geven een extra dimensie aan het luxe interieur.

Volvo S90 China version interior rear seat

Volvo levert de S90 Excellence alleen als krachtige en efficiënte stekkerhybride T8 Twin Engine. De versie met extra beenruimte is ook leverbaar als T4 en T5. Beide versies lopen in de Volvo fabriek in Daqing (Noord China) van de band en worden vanuit daar geëxporteerd. De S90 met extra beenruimte maakt zijn debuut op de Chinese markt en wordt later leverbaar op de Amerikaanse markt. Voor Europa is levering nog niet gepland vanwege het ontbreken van een dieselvariant.

Reageren is niet mogelijk.