VDL Nedcar werft extra personeel

0

VDL Nedcar gaat meer personeel in dienst nemen. Tussen nu en de zomer van 2017 neemt het aantal arbeidsplaatsen toe van 4.200 naar 5.200 en misschien zelfs wel 6.000. Dat zei VDL bestuurder Wim Maathuis tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het afscheid van Wim van der Leegte.

Als er geen kink in bovengenoemde kabel komt, dan zal de werkgelegenheid in 5 jaar tijd verviervoudigen. Eerder dit jaar groeide het aantal medewerkers al met 1.200 naar 4.200. De extra werknemers zijn nodig voor de verwachte uitbreiding van de Mini productie.

VDL Nedcar houdt er rekening mee dat de totale jaarproductie kan groeien naar 400.000 auto’s, waardoor de werkgelegenheid stijgt naar 10.000 man. Het bedrijf verwacht dat het in de toekomst meer Mini modellen kan bouwen voor BMW. 2 weken geleden werd al bekend dat VDL Nedcar na de Hatch en de Cabrio een derde type gaat bouwen, de Countryman.

Als de groeiplannen realiteit worden, zal VDL Nedcar de grootste autofabriek van de Benelux zijn. Momenteel is die titel in handen van Volvo Car Gent, waar momenteel 5.300 mensen werken. Met het oog op de hogere autoproductie zal VDL Nedcar begin december overstappen op een tweeploegensysteem. Er wordt zelfs gedacht aan een drieploegensysteem en 24-uursproductie, maar vooralsnog voelt de ondernemingsraad daar niet zoveel voor.

Reageren is niet mogelijk.