Vernieuwde Volkswagen Amarok nu leverbaar

0

De vernieuwde Volkswagen Amarok is gearriveerd in Nederland. De pick-up beschikt voortaan standaard over een 3,0 liter V6 turbodieselmotor. Er zijn 2 vermogensvarianten: 204 pk en 224 pk.

Qua aandrijving kan gekozen worden uit achterwielaandrijving, inschakelbare 4Motion vierwielaandrijving (voor de handgeschakelde versies) of 4Motion permanente vierwielaandrijving (voor de uitvoeringen met 8-traps automatische versnellingsbak). Afhankelijk van de gekozen vermogensversie en aandrijving trekt de nieuwe Amarok tot maximaal 3,5 ton.

De nieuwe Amarok is leverbaar in 3 verschillende carrosserievarianten: de Plus Cabine (4-deurs 2-persoons uitvoering zonder achterbank met een tussenwand achter de voorstoelen), de Dubbele Cabine zonder ombouw (BPM plichtig) en de verlengde, BPM vrije, Dubbele Cabine.

volkswagennederlandamaroka2

De facelift van de Amarok omvat een nieuwe voorbumper met geïntegreerde mistlampen, LED dagverlichting en andere lichtmetalen velgen tot 20-inch. Het interieur is voorzien van een herzien dashboard. De optionele Comfort stoelen zijn in 14 richtingen verstelbaar. Andere kenmerken zijn onder meer een uitgebreide reeks assistentiesystemen met onder andere een achteruitrijdcamera, parkeersensoren met Rear Traffic Alert functie, bochtverlichting en Light Assist. Volkswagen zegt de Amarok ook qua infotainment naar een hoger plan te hebben getild.

De Amarok is leverbaar als Trendline, Comfortline of Highline (afhankelijk van de gekozen motorisering). Bij elke uitvoering is de standaarduitrusting fors uitgebreid ten opzichte van die van de prefacelift editie. Volkswagen start met de verkoop van de Amarok versies met 8-traps automaat. Voor 34.000 euro kunt u de 204 pk sterke 3.0 TDI krijgen in Comfortline tenue en met de Plus Cabine krijgen. Voor 36.550 euro transformeert Volkswagen hem tot Highline. Dezelfde versie, maar dan met 224 pk kost 37.050 euro.

Volgend jaar worden de handgeschakelde uitvoeringen leverbaar. Ook wordt de Amarok dan weer leverbaar met een 4 cilinder dieselmotor. Die 2,0 liter unit is goed voor 163 pk. De instapprijs van deze motoruitvoering bedraagt in combinatie met het uitrustingniveau Trendline (en handbak) naar verwachting circa 25.000 euro (exclusief BTW, BPM, kosten rijklaar maken, recyclingbijdrage en legeskosten).

volkswagennederlandamaroka3

Reageren is niet mogelijk.