Vernieuwde Volkswagen Golf Live

0

Hier ziet u de eerste officiële live beelden van de vernieuwde Volkswagen Golf, die voortaan in het hier afgebeeld Turmeric Yellow is te bestellen. De orderboeken gaan komende maand open en in maart 2017 wordt de gelifte editie bij de dealers verwacht. Volgens Volkswagen komen de basisprijzen in principe niet hoger te liggen. De ‘Golf 7.5’ moet het 2,5 jaar zien vol te houden, want de introductie van generatie VIII is uitgesteld tot 2019.

golffa5

De facelift kenmerkt zich door nieuwe, agressiever ogende (en ongetwijfeld meer aërodynamische) bumpers à la de Polo, identieke mistlampen en tevens een chroomstrip in de grille. Die loopt optisch naadloos over in de koplampen, die ook werden gewijzigd. LED techniek is vanaf nu mogelijk; deze optie vervangt de xenon exemplaren van de huidige Golf.

golffa2

Aan de achterzijde zie we anders gepositioneerde reflectoren en nieuw ingedeelde achterlichtunits, voortaan met LED techniek. De duurdere uitvoeringen kunnen rekenen op dezelfde chromen ornamenten die ook op de Passat te vinden zijn. Het gaat hierbij om uitlaatsierstukken, maar het is feitelijk een puur optische versiering.

golffa2

De vernieuwde Golf wordt tegen meerprijs leverbaar met een 12,3-inch zogeheten Active Info Display, oftewel een digitaal instrumentarium. Tegen meerprijs kan de middenconsole worden voorzien van een scherm dat 9,2-inch meet (standaard is 6,5-inch). De reeks knoppen die bij kleinere exemplaren omheen te vinden zijn, maken in dat geval plaats voor een kleinere selectie aan de linkerzijde van het touch screen. Voortaan is tevens bediening via ‘gesture control’ mogelijk, oftewel met gebaren. Dit kennen we tot nu toe alleen van de BMW 7-serie. Apple Carplay en Android Auto worden voortaan altijd ondersteund.

golffa3

Ander hightech nieuws is dat de Golf voortaan deels autonoom kan rijden dankzij functies die we reeds kennen uit grotere modellen. Het gaat hierbij om Traffic Jam Assist, Emergency Assist en Emergency Braking. Remmen en gasgeven doet de Golf dan in de file zelf; je moet alleen wel een hand aan het stuur houden. Daarnaast kan de Volkswagen voortaan voetgangers detecteren en helpt hij om een botsing te voorkomen in stadsverkeer.

golffa

Motorisch komt de facelift van de Golf tot uitdrukking in de nieuwe 1.5 TSI benzinemotor van 150 pk. Deze krachtbron zal in de nabije toekomst ook in andere modellen het 1,4 liter exemplaar gaan vervangen. De cilinderuitschakeling blijft. In Bluemotion uitvoering is de 1.5 TSI extra zuinig, maar dan moet je genoegen nemen met 130 pk. Bij deze neemt een 48V accu een aantal functies over om brandstof te besparen. Ook wordt de motor uitgeschakeld als men het gas loslaat en de auto door rolt. Normaal gesproken houdt dan ook de stuurbekrachtiging er mee op, maar dat wordt nu opgevangen door de krachtigere accu. De Golf GTI (voortaan de enige versie die zonder achterportieren kan worden besteld) biedt voortaan standaard 230 pk en de Performance uitvoering klimt naar 245 pk. De Golf R wint ongetwijfeld ook aan kracht, maar daarover doet Volkswagen nog geen mededelingen. Wel laat Volkswagen weten de actieradius van de e-Golf verdubbeld te hebben tot 300 km.

golffa4

Reageren is niet mogelijk.