Volkswagen Cross Up bijgepunt

0

Na eerder dit jaar al de doordeweekse uitvoeringen van de Up bijgepunt te hebben, heeft Volkswagen nu ook de uitvoering waarmee in het weekend op avontuur kan worden gegaan (de Cross) onder hand genomen.

Ten opzichte van de gewone Up beschikt de ruige Cross uitvoering over extra plastic, standaard dakrails, 16-inch lichtmetalen velgen (voortaan in Kalamata design) en 15 millimeter extra bodemvrijheid. Interieur verschillen met de gewone Up zijn speciale stoelbekleding, een ander paneel op het dashboard en oranje sfeerverlichting.

De facelift komt tot uiting in iets anders vormgegeven bumpers. Met name het verschil in kleur valt op: was die eerst lichtgrijs, nu is hij in een donkerdere tint gespoten. De grille is ook groter geworden ten opzichte van de prefacelift editie, wat de Cross Up een iets stoerdere uitstraling geeft. De koplampen hebben een nieuw binnenwerk gekregen, met plek voor LED dagverlichting. Ook de achterlichtunits zijn gewijzigd. Net als de gewone Up wordt ook de opgehoogde variant leverbaar met de 90 pk sterke 1.0 TSI turbomotor.

Voorheen was de Volkswagen Cross Up alleen leverbaar met de 75 pk variant van de atmosferische 1,0 liter driecilinder. Daarmee was hij niet echt tot indrukwekkende prestaties in staat: accelereren naar 100 km/u deed hij in 14,2 seconden. Daarom voegt Volkswagen nu ook de 1.0 TSI toe aan het motorengamma.

Verdere technische informatie over de Up met modderambities houdt Volkswagen nog even onder de pet, evenals de prijzen. Begin 2017 arriveert de Cross uitvoering van de Up bij de dealers.

Reageren is niet mogelijk.