Volkswagen start ook in China SUV offensief

0

SUV modellen zijn een wondermiddel als een fabrikant verkooptechnisch griep heeft. In China zijn dergelijke auto’s zo mogelijk nóg gewilder dan bij ons of in de Verenigde Staten. Volkswagen speelt daar op in met deze C-Trek.

ctreka2

De C-trek is bestemd voor de onderkant van de markt. Optisch is het weliswaar een forse auto (je kan er zelfs wat trekjes van de Audi A4 Allroad in ontdekken), maar het is vooral de techniek die het model betaalbaar houdt: de C-trek is namelijk gebaseerd op de Bora. Weliswaar niet precies hetzelfde model dat bij ons 13 jaar geleden met pensioen ging, maar wel voorzien van techniek die de boekhouders als afgeschreven beschouwen.

ctreka3

Je kan de C-trek dus beschouwen als een budgetversie van de Golf Alltrack: een stationwagon met terreinlook en vergrootte bodemvrijheid. Het model zal gebouwd worden in samenwerking met joint venture partner FAW, die nog steeds de Bora produceert (de Chinese versie dus, met een wat langere wielbasis dan de Golf).

ctreka4

De C-Trek debuteert op de autoshow die momenteel in het Chinese Guangzhou plaatsvindt. Hij is 4,56 meter lang en 1,79 meter breed. De hoogte bedraagt 1,49 meter. Voor wat betreft de aandrijving kan worden gekozen uit een 110 pk sterke atmosferische 1.6 en een 131 pk sterke 1.4 TSI.

teramonta

De C-Trek is niet de enige SUV waarmee Volkswagen haar marktpositie in China (nog verder) wil versterken. Op de autotentoonstelling van Guangzhou debuteert namelijk ook de Teramont, de lokale uitvoering van de primair voor de Amerikaanse markt ontwikkelde Atlas. Volkswagen heeft geen plannen om deze SUV in Europa aan te bieden (wij krijgen komende zomer een 7-persoons XL versie van de Tiguan). Rusland krijgt hem wel; met 2.0 TDI dieselmotor. Op de Amerikaanse ’thuismarkt’ zal de Atlas aangeboden worden als 2.0 TFSI en als 3.6 FSI.

Reageren is niet mogelijk.