Volkswagen stopt met CC

0

Volkswagen heeft de CC. oftewel haar Comfort Coupé, uit productie genomen. Dat doet het merk in afwachting van de opvolger, die in 2017 zal worden voorgesteld.

Dat Volkswagen nu al met de productie van de CC stopt, is het gevolg van de matige verkopen van het model. Die is gebaseerd op de vorige generatie Passat. Terwijl van dit model al 2 jaar een nieuwe generatie rondrijdt, moet de uit 2008 stammende CC het nog steeds met een achterhaald onderstel doen.

passatccfacea2

In ons land verkocht de Passat CC ronduit matig (slechts 206 exemplaren in 2 jaar tijd), als gevolg waarvan de importeur in 2014 besloot om de CC niet langer te blijven leveren. Zelfs Volkswagen bijt zijn tanden dus soms stuk op het premiumbastion. Op de thuismarkt wordt de CC evenwel nog steeds verkocht, net zoals de Scirocco.

sportcoupeconcepta

Voor de opvolger gaat Volkswagen gebruik maken van het MQB platform, dat ook onder de jongste Passat te vinden is. Inspiratie voor het design van de nieuwe CC doen de Duitsers op bij de conceptstudie Sport Coupé van afgelopen jaar. Het is vrijwel zeker dat Volkswagen zal opteren voor een andere naam.

Dit showmodel was voorzien van een stekkerhybride aandrijflijn en een dergelijke GTE uitvoering gaat zeker onderdeel van het CC uitmaken. Verder wordt het 4-deurs coupéachtige koetswerk ingeruild voor een liftback vorm à la de Audi A5 Sportback en de nieuwe Opel Insignia Grand Sport.

sportcoupeconcepta2

Reageren is niet mogelijk.