Volkswagen werkt aan Gol GT

0

De Braziliaanse divisie van Volkswagen werkt aan een GT versie van de lokaal zeer populaire Gol. Met dit model wil men “de emotionele band” die klanten hebben met de sportieve auto’s met VW logo versterken.

golgtconcepta2

Op de foto’s is een conceptversie te zien, maar die lijkt al aardig productierijp. Kijk je door je oogharen, dan is de Gol GT schuin van voren haast een Golf GTI. Visuele hulpjes daarbij zijn een bodykit, Grey Volcano metallic lak en Lava Red decoratie-elementen voor de carrosserie à la de Golf GTI.

golgtconcepta3

Volgens de ontwerpers is de conceptstudie ontworpen volgens de designtaal van Volkswagen. Het merk hoopt er vooral jonge autoconsumenten mee aan te spreken, zo laat stylingchef Jose Carlos Pavone weten. Heb je die in je zak, dan heb je de toekomst.

golgtconcepta4

Aan de voorzijde zien we een karakteristieke Volkswagen grille, indrukwekkende bumpers met LED dagverlichting en luchtinlaten. De koplampen beschikken ook over volledige LED techniek. Verder is de Gol GT voorzien van 18-inch Serron velgen, een diffusor, een forse uitlaatpijp en donkere achterlichtunits.

golgtconcepta6

Binnenin biedt de Gol GT kuipstoelen (met rode accenten), een aan de onderzijde afgeplat sportstuur, speciale deurpanelen, idem ventilatieroosters, aluminium pedalen en tal van GT logo’s.

golgtconcepta6

De conceptversie van de Gol GT is te zien op de Sao Paulo International Auto Show. Volkswagen doet nog geen mededelingen over wat voor soort motor de productieversie zou kunnen aandrijven, maar een 115 pk versie van de 1.0 TSI ligt voor de hand.

golgtconcepta7

Reageren is niet mogelijk.