Volvo past 90 serie aan

0

Volvo voert een upgrade op het gebied van veiligheid bij de S90, V90 en XC90 door. Ze krijgen allemaal verbonden rij hulpsystemen, die waarschuwen voor glijpartijen en knipperende waarschuwingslichten van voorliggers. Doel is om op die manier ongevallen te vermijden.

s90my2017a2

De verbonden rij hulpsystemen komen eerst voor de Zweedse thuismarkt en Noorwegen beschikbaar. Daarna volgen andere landen. Op basis van een in de Cloud gedeelde informatie wordt er indien nodig gewaarschuwd voor gladde wegen (Slippery Road Alert) en voor geactiveerde waarschuwingslichten (Hazard Light Alert).

s90my2017a3

Informatie die is doorgestuurd door andere voertuigen wordt zo gebruikt om slipgevaar te detecteren en of er gevaar dreigt (signalering van geactiveerde waarschuwingslichten). Tegelijkertijd kunnen andere auto’s profiteren van jouw rij informatie.

s90my2017a4

Het navigatiesysteem kan zichzelf voortaan continu updaten dankzij zogeheten ‘Over-the-Air’ technologie. Waar de installatie momenteel al om weet te gaan met Apple CarPlay, ondersteunt het straks ook Android Auto.

s90my2017a5

Volvo past ook de aandrijflijn van de S90/V90 D3 aan. Deze zogeheten Drive-E dieselversie beschikt in handgeschakelde vorm voortaan over andere overbrengingsverhoudingen, waardoor het gemiddelde verbruik van 4,4 naar 4,3 liter per 100 km daalt. Voor de automatische variant wordt er voortaan een andere 6-traps transmissie gebruikt. In de V90 wordt deze D3 motor bovendien leverbaar met vierwielaandrijving.

s90my2017a6

Tenslotte lanceert Volvo voor de S90 en V90 nog de nieuwe lakkleur, Maple Brown genaamd.

Reageren is niet mogelijk.