Zó snel is de Amerikaanse politie

0

Voor vakantiegangers naar de Verenigde Staten die er van houden om het gaspedaal diep in te trappen, is het handig om te weten welke auto zij moeten huren om de politie tijdens een achtervolging van zich af te kunnen afschudden. Die keuze is nu vergemakkelijkt omdat de Amerikaanse politie in de staat Michigan de prestaties van haar dienstwagens bekend heeft gemaakt.

Dat het in Amerika allemaal een slag groter is dan bij ons, zie je ook aan het wagenpark van de State Police. In de Verenigde Staten rijdt de hermandad niet rond in Golfjes of Tourans, maar in slagschepen als de Chevrolet Caprice en de Dodge Charger 5.7.

Als je de wet overtreedt en aan achtervolging wilt ontkomen, dan heb je geluk als de politie in een Chevrolet Tahoe op je hielen zit. Die heeft in 5,3 liter V8 uitvoering afgerond 8 seconden nodig om naar 100 km/u te accelereren en moet bij maximaal 212 km/u afhaken. Maar veel lastiger heb je het als je een agent in een Dodge Charger achter je aan hebt. Zelfs de meest tamme 3,6 liter uitvoering is al 228 km/u snel. En de Dodge Charger 5.7 RWD weet 241 km/u op de teller te krijgen. In 6,1 seconden zit de politie met deze patrouillewagen vanuit stilstand op 100 km/u.

De Verenigde Staten is het land met de meeste kilometers aan fantastische stuurmanswegen. Daar komt bij dat het op veel van die wegen vaak rustig is en het asfalt van goede kwaliteit. Kortom, de Verenigde Staten is een walhalla voor iedereen die van een (eindeloos) potje sturen houdt. Maar pas op, want de dienstauto’s van de lokale politie zijn dus niet voor de poes. Bezint eer gij begint…

Reageren is niet mogelijk.