Gezinswagens van het jaar bekend

0

De winnaars van de 30ste editie van de Vlaamse automobilistenvereniging VAB gezinswagenverkiezing zijn bekend. Het is SsangYong dat voor het tweede jaar op rij de Belgische bokaal mee naar huis mag nemen. Ook Hyundai en Renault vielen in de prijzen.

De VAB Gezinswagenverkiezing is een vaste waarde aan het worden bij onze zuiderburen. Niet verwonderlijk aangezien het evenement voor de 30ste keer werd georganiseerd. In 1986 gaven gezinnen en een vakjury de prijs aan de Volkswagen Jetta. Tegenwoordig worden er 3 modellen (in 3 verschillende klassen) in de bloementjes gezet.

gezinswagen2017a2

In de ‘budgetcategorie’ was voor het tweede jaar op rij de SsangYong Tivoli de winnaar. Na eerder in de prijzen te zijn gevallen met de reguliere uitvoering, is het nu de grotere broer XLV die het meeste applaus krijgt van de Belgen. Dat komt door de aantrekkelijke verhouding tussen ruimte en prijs. Verder was er lof voor de prettige (hoge) zitpositie, het rijgedrag en de verzorgde afwerking. De andere podiumplaatsen in de budgetcategorie waren voor de gelifte Renault Clio Estate en de nieuwe Citroën C3. Bij de eerste vielen de kofferruimte en de lage laaddrempel in de smaak, evenals het rijgedrag, het comfort en het aangename interieur. De C3 bemachtigde de derde plaats dankzij de combinatie van een origineel design, rij comfort en geslaagde interieurruimte.

gezinswagen2017a3

In de hogere prijsklasse viste Renault niet achter het net, want daar werd de nieuwe Scénic uitgeroepen tot gezinswagen van het jaar. Vooral het verfrissende design, het ruime interieur en het rijgedrag konden de jury (bestaande uit 22 autojournalisten en 80 gezinnen van verschillende grootte) overtuigen. De Renault Scénic wist de nieuwe Peugeot 3008 en de CNG uitvoering van de Skoda Octavia Combi af te troeven. De 3008 kreeg applaus voor zijn hoge zitpositie, het originele design en de ruimte aan boord.

gezinswagen2017a4

Voor de titel ‘(deels)elektrische gezinswagen van het jaar’ waren er 7 kandidaten. Uiteindelijk trok de Hyundai Electric aan het langste eind. De Koreaan won met ruime voorsprong van de verbeterde Nissan Leaf en de Volkswagen Passat GTE dankzij zijn rij gemak, comfort, afwerking en design. De Leaf wordt geprezen vanwege zijn ruime interieur en vergrootte actieradius. De Passat GTE bemachtigde een podiumplaats dankzij zijn afwerking, het ruime interieur, het rij gemak en de prestaties.

Reageren is niet mogelijk.