Prijsvergelijking Audi Q2

0

Audi leverde haar nieuwe Q2 in eerste instantie alleen als 1.4 TFSI. Vanaf nu is instappen een minder prijzige aangelegenheid geworden, want de dealers hebben nu ook de orderboeken geopend voor de 3 cilinder basisversie.

Voor deze 1.0 TFSI uitvoering van de Q2 communiceerde Audi afgeopen juni nog een prijs van 28.990 euro. Maar inflatie en de op 1 november jl. van kracht geworden verplichting om alle bijkomende kosten in de tarieven op te nemen, hebben het instaptarief nu doen stijgen naar 30.615 euro.

De 1,0 liter turbobenzinemotor is goed voor 116 pk / 200 Nm en is te combineren met een handgeschakelde 6-bak of een 7-traps S-tronic automaat met dubbele koppeling. Deze transmissie is voortaan ook beschikbaar voor de 1.6 TDI uitvoering (eveneens 116 pk sterk). Aan deze Q2 hangt een prijskaartje van 36.135 euro.

Audi Mazda Mini
Q2 CX-3 Countryman
1.0 TFSI Selection 2.0 GT-M 4WD Cooper
32.015 euro 31.590 euro 31.871 euro
Audi Nissan Opel
Q2 Design Qashqai Mokka X
1.6 TDI S-tronic 1.6 dCi Xtronic Acenta 1.6 CDTiA Innovation
36.135 euro 36.340 euro 36.845 euro

De Q2 is er in Design en Sport uitvoering. Beide zijn verregaand aan te kleden, onder meer door tal van hightech features, waaronder Quattro vierwielaandrijving, head-up display, de Audi Virtual Cockpit, een elektrisch bedienbare achterklep en internetdiensten. Ook is er een breed scala aan assistentiesystemen beschikbaar. Audi Pre Sense Front is bijvoorbeeld standaard. Dit systeem herkent gevaarlijke situaties en overstekende voetgangers. Aan de hand daarvan kan de auto een autonome remactie uitvoeren, indien nodig zelfs tot stilstand. Standaard op elke Q2 zijn ook MMI Radio Plus, een multifunctioneel met leer bekleed stuur, telefoonvoorbereiding, een bestuurdersinformatiesysteem, handbediende airconditioning en elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels.

Kiezen voor de Sport of Design uitvoering is voor klanten de eerste stap om een Q2 verder op basis van persoonlijke voorkeur samen te stellen. Kiest u voor de Sport versie, dan zal Audi uw Q2 voorzien van zogeheten ‘blades’ (panelen C stijl in ijszilver), bumpers en spatbordranden in carrosseriekleur, rode decoratielijsten in het interieur, sportstoelen vóór en 17-inch lichtmetalen velgen. Bij de Design uitvoering zijn de ‘blades’, de bumpers en spatbordranden uitgevoerd in Manhattan grijs metallic en zijn de decoratielijsten binnenin wit. Ook hier zijn 17-inch lichtmetalen velgen standaard. Bestelt u op de Design uitvoering het Selection pakket mee (kosten: 1.400 euro), wordt uw Q2 tevens voorzien van aluminium instaplijsten voorin met verlichting, sportstoelen voorin die bekleed zijn met leder/stof, mono.pur interieurelementen, contrast stiksel voor het sportstuurwiel, de stoelen, de voetmatten plus de schakelpook.

Beide uitvoeringen van de Q2 kunnen worden geleverd met het van Audi bekende Pro Line pakket. Voor een meerprijs van 2.000 euro wordt de standaarduitrusting dan uitgebreid met MMI navigatie, een armsteun tussen de voorstoelen, parkeersensoren achter, een bestuurdersinformatiesysteem met kleurendisplay en cruise controle. De Q2 Design is er ook met Pro Line Plus pakket. Dan wordt de auto tevens voorzien van MMI Navigatie Plus, de Audi Virtual Cockpit, LED koplampen, volautomatische airconditioning, een licht & regensensor en een geluidsinstallatie van het huis. De Q2 Sport is leverbaar met Pro Line S pakket. Dat omvat naast alle Pro Line items een S-line interieur, een S-line exterieur en LED koplampen. De meerprijs voor zowel de Pro Line Plus als de Pro Line S pakket bedraagt 5.300 euro.

Later volgen meer motor/transmissiecombinaties en wordt het gamma uitgebreid met de 2.0 TDI. Deze motor komt in 2 vermogensvarianten: 150 pk en 190 pk. Op andere markten wordt de Q2 ook leverbaar als 2.0 TFSI met 190 pk. In de pijplijn zit een extra sportieve SQ2. Die krijgt naar verwachting een minimaal 252 pk sterke versie van de 2,0 liter turbobenzinemotor.

 

Reageren is niet mogelijk.