Volkswagen Golf R krijgt eigen dealer

0

Deze maand opent de eerste Volkswagen R dealer van Nederland zijn deuren. Die legt volgens de importeur extra nadruk op sportiviteit. Dat gebeurt onder meer met een speciale showroom waar de sportiefste Volkswagens, zoals de Golf R, beter tot hun recht komen.

De letter ‘R’ staat voor het meest sportieve dat Volkswagen te bieden heeft. Van Mossel in Tilburg is de eerste dealer die deze modellen extra in de spotlights zet. Met het starten van het officiële R dealerschap mikt het bedrijf nadrukkelijk op een sportieve en veeleisende doelgroep. In de showroom vinden bezoekers een 250 m2 grote R sectie.

Naast de Golf R en Golf R Variant worden hier onder andere ook de Golf GTI en GTD getoond. Uiteraard zijn deze sportieve Volkswagens te ervaren tijdens een proefrit. Tevens is er veel aandacht voor de reeks R-line modellen, zoals de onlangs gepresenteerde Touran R-Line. Speciale R-displays informeren de bezoekers tot in detail over de verfijnde sportiviteit van Volkswagen R.

De Golf R en Golf R Variant zijn de krachtigste Golf-modellen voor straatgebruik. De 300 pk sterke TSI brengt zijn kracht via een DSG transmissie over op de vier aangedreven wielen. De sprint naar 100 km/u duurt 5,1 seconden en de topsnelheid bedraagt 250 km/u (elektronisch begrensd). De R modellen zijn herkenbaar aan de 18 of 19 inch lichtmetalen velgen, 4 uitlaatpijpen, een voor & achterspoiler, zijschorten en aan het sportieve interieur.

Naast de sportieve topmodellen van Volkswagen R staan ook de R-line modellen van onder meer de Golf, de Passat, Touran en Tiguan centraal. Deze Volkswagens zijn uitgevoerd met het R-line exterieurpakket, het R-Line interieurpakket of beide en krijgen zo een extra sportieve touch. Het R-line exterieurpakket omvat onder meer speciale bumpers, dorpels en spoilers en daarnaast een specifieke grille, grote lichtmetalen velgen en natuurlijk de R-line logo’s. Het R-line interieurpakket zorgt voor extra sportiviteit met het sportstuur, sportstoelen met specifieke bekleding, zwarte hemelbekleding en meer.

Reageren is niet mogelijk.