Prijsvergelijking Volkswagen Up Cross

0

Na de standaard Up heeft Volkswagen ook de Cross uitvoering een facelift laten ondergaan. Daarbij werd de benjamin uit het merkgamma voorzien van nieuwe bumpers en lichtunits. Inmiddels zijn de prijzen bekend van de stoere stadsauto.

De Cross Up onderscheidt zich van de standaard uitvoering door 1,5 centimeter extra bodemvrijheid. De bumpers zijn voorzien van grijze inzetstukken en de buitenspiegels hebben een Light Silver contrasterende afwerking. Verder is er zwart carrosserie beschermingmateriaal voor de wielkasten, de portieren en de dorpels. De dakrails van de Cross Up zijn zilverkleurig en het exterieur is verder afgewerkt met chroomdetails. De Cross Up heeft standaard bochtverlichting en 16-inch velgen van het type Kalamata.

Het meubilair is standaard voorzien van lederen bekleding met speciaal ‘Cross’ motief (en naar wens grijze of oranje afwerking aan de zijkanten). Verder is er oranje sfeerverlichting. Net als de High Up beschikt de Cross uitvoering standaard over onder meer automatische airconditioning, een regensensor, centrale portiervergrendeling, parkeersensoren achter, cruise controle, smartphone integratie ‘maps + more dock’ en een radio van het huis (Composition Phone systeem).

Op de optielijst zijn 3 nieuwe carrosseriekleuren te vinden (voor 7 tinten geldt geen meerprijs), samen met enkele optiepakketten. De belangrijkste daarvan is het Roof Pack, waarmee de Up wordt voorzien van een grijs gespoten dak en privacyglas.

Onder de kap van de terreinlook uitvoering zit altijd de 1,0 liter driecilinder motor die ook in de standaard Up te vinden is. Bij de Cross levert die naar keuze 75 of 90 pk. Die laatste is een direct ingespoten turboversie waarmee de Up in 10,8 seconden naar 100 km/u kan sprinten.

Volkswagen Citroën Suzuki
Up Cross C3 Ignis
1.0 TSI PT 82 Feel 1.2 SH Stijl
17.420 euro 17.080 euro 17.999 euro

De 75 pk handgeschakelde versie van de Cross Up gaat in Nederland 16.235 euro kosten. Met ASG automaat wordt het factuurbedrag 18.095 euro. Als handgeschakelde 1.0 TSI (turbomotor met 90 pk) moet de Cross Up 17.420 euro opbrengen. Volkswagen heeft de orderboeken inmiddels geopend.

Reageren is niet mogelijk.