Volkswagen Golf GTD voortaan iets sneller

0

Na eerder al de vernieuwde standaard Golf, Golf GTI en Golf R-Line gepresenteerd te hebben, laat Volkswagen nu weten ook de Golf GTD een opfrisbeurt gegeven te hebben.

De update van de Golf GTD is in grote lijnen identiek aan die van de reeds eerder gelifte modellen. Dit betekent een iets strakker design. De GTD uitvoering wordt standaard geleverd met 17-inch lichtmetalen Curitiba velgen. Hij lijkt op de Golf GTI, maar in plaats van diens rode details heeft de Golf GTD chroomkleurig decoratiemateriaal. Aan de achterzijde kan de sportieve diesel worden herkend aan de dubbele eindpijp aan één kant. De Golf GTI is voorzien van enkele pijpen aan beide kanten.

De cabine van de Golf GTD is voorzien van sportstoelen. Ook aan boord is het nieuwe Discover Pro multimediasysteem met gebarenbediening. Verder biedt de Golf GTD alle veiligheidsinnovaties van de gewone, vernieuwde Golf. Voorbeelden zijn adaptieve cruise controle met Front Assist, City Emergency Braking en voetgangersherkenning.

Onder de kap zit de bekende 184 pk / 380 Nm versie van de 2.0 TDI dieselmotor. Daarmee sprint de Golf GTD in 7,5 seconden naar 100 km/u. De Variant uitvoering klaar de acceleratieklus in 7,9 tellen. De topsnelheid bedraagt 231 km/u. In vergelijking met de prefacelift editie van de Golf GTD ligt de topsnelheid 1 km/u. Voor de rest is het prestatieniveau identiek. De Golf GTD wordt standaard geleverd met een handgeschakelde 6-bak, maar optioneel is een 7-traps automaat met dubbele koppeling leverbaar. De laatste transmissie vervangt het exemplaar met 6 versnellingen.

Vanaf maart is de vernieuwde Golf GTD leverbaar, samen met de andere gelifte modellen. Tegen die tijd volgen ook de prijzen, het verbruik en de verdere specificaties.

Reageren is niet mogelijk.