Audi TT Competition als actiewapen

0

Audi constateert dat de jongste editie van haar TT minder tot de verbeelding spreekt dan de eerdere 2 generaties. Dat blijkt klip en klaar uit de verkoopcijfers: in 2015 gingen er in Nederland nog 142 exemplaren van de relatief jonge sportwagen over de toonbank, maar vorig jaar was de afzet gekrompen tot 91 stuks. Januari 2017 was nóg beroerder: slechts 6 Nederlanders staken hun hand op voor een TT, terwijl er vorig jaar in de startmaand nog 17 orders genoteerd konden worden.

Tijd voor actie dus en dat doet Audi met de Competition uitvoering van de TT. Dat is een extra sportief aangeklede versie van de 230 pk 2.0 TFSI uitvoering, waardoor hij (een beetje) oogt als een TT-S, maar een stuk beter betaalbaar is: 66.145 euro versus 71.990 euro. Je mist dan weliswaar 80 pk maar voor ritten van A naar B is dat geen onoverkomelijk bezwaar.

De TT Competition is standaard voorzien van het S-line pakket, de virtual cockpit (het digitale instrumentarium), een 6-traps S-tronic automaat met dubbele koppeling, 19-inch 5-spaaks velgen (waarachter rode remklauwen schuilgaan) en een vaste spoiler op de kont. Dit decoratieattribuut is samen met de grille, de buitenspiegels en diffusor in zwart uitgevoerd voor een extra sportieve look. Ook de dempers van de uitlaat zijn in zwartchroom uitgevoerd, zodat de Competition dus inderdaad (bijna) het uiterlijk van de snellere TT varianten heeft.

In het interieur onderstrepen S sportstoelen en het aan de onderkant afgevlakte lederen 3-spaaks S-line sportstuur het sportieve karakter van de TT Competition. De stoelen en armsteunen in de portieren zijn bekleed met een combinatie van leer en Alcantara. Verder kan de koper rekenen op mat geborstelde aluminium interieuraccenten, MMI Navigatie plus, Audi Drive Select, een geluidsinstallatie van het huis, Comfort airconditioning en parkeersensoren achter.

De TT Competition kost zoals gezegd 66.145 euro. Voor dit bedrag krijgt u de Coupé versie. De Roadster is 3 mille duurder. Er zijn 3 metallic carrosseriekleuren beschikbaar: Gletsjer wit, Nano grijs en Tango rood. Optie nummer 4 is Ara blauw kristaleffect lak. De stoffen kap van de Roadster Competition is in alle gevallen in zwart uitgevoerd. De actie TT is per direct te bestellen bij de Audi dealer.

Reageren is niet mogelijk.