Prijsindicatie Dacia Logan MCV Stepway

0

Bij Dacia wordt nu ook de Logan MCV leverbaar in Stepway tenue. Daardoor krijgt de Roemeense stationwagon een ruige terreinlook, extra carrosserie/bodem bescherming en een met 5 centimeter vergrootte rijhoogte. En dat allemaal voor een prijs die (vermoedelijk) lager is dan voor de simpelste Ford Fiesta.

De Logan MCV is met een instaptarief van 12.980 euro al sinds jaar en dag de goedkoopste stationwagon op de markt. Afgelopen najaar onderging de Dacia een bescheiden facelift. Nu wordt het gamma aan de bovenzijde uitgebreid met deze Stepway uitvoering. Die is gebaseerd op het uitrustingniveau Laureate en dat betekent dat zaken als een navigatiesysteem, parkeersensoren achter, airconditioning, DAB en een wegrijdhulp voor op hellingen sowieso standaard zijn.

Uiterlijk kan de Stepway uitvoering van de Logan MCV uiteraard worden herkend aan extra zwart carrosserieplastic. Zowel vóór, achter als rond de wielkasten wordt de Roemeen beter beschermd door onverlaten in de door omvallende fietsen, wegwaaiende winkelkarretjes en ADHD kinderen gekenmerkte VINEX jungle. Een aluminiumkleurige decoratiestrip onder de aangepaste grille zorgt voor een toefje elegantie. Een ander herkenningspunt zijn de koplampen met LED dagverlichting, bestaande uit 4 gestapelde rechthoekjes. Nieuwe 16-inch lichtmetalen velgen zijn de kers op de taart. Avonturiers zullen blij zijn om te lezen dat de bodemvrijheid met maar liefst 5 centimeter toe is genomen tot 17,4 centimeter.

Binnenin onderscheidt de nieuwe uitvoering zich met speciale bekleding, aluminium accenten en Stepway badges. Net als bij de soortgelijke uitvoering van de Sandero, Lodgy en Dokker behoort vierwielaandrijving niet tot de mogelijkheden. Waardoor deze Dacia een beetje een tandenloze tijger is, ook omdat de beschikbare motoren (de 0.9 TCe benzine-unit en de 1.5 dCi diesel) hun limiet bij 90 pk hebben.

Maar goed, daar zijn de sympathieke prijzen ook naar. Autointernationaal.nl rekent op een tarief van 15.780 euro voor de TCe benzine en op 18.380 voor de dieseluitvoering. In eerste instantie wordt de Logan MCV Stepway, die vanaf volgende maand te bestellen is, in het Blue d’Azurite blauw en Brun Vision antracietgrijs leverbaar. Een achteruitrijdcamera staat op de optielijst.

Dacia neemt de nieuwste Stepway telg mee naar de volgende maand te houden autosalon van Genève. Daar zullen ook ook een aantal nieuwe uitvoeringen van de stoere Dacia’s te zien zijn. Die beschikken over extra luxe, waaronder een nieuw Media Nav multimediasysteem en cruisecontrole.

Reageren is niet mogelijk.