Toyota het populairst op Google

0

Toyota was het afgelopen jaar in 74 landen het meest opgezochte automerk op Google, naast Facebook één van de vaste waarden op internet. Daarmee domineerde de Japanse fabrikant de autozoekopdrachten van 2016.

Toyota (dat onder andere aan kop gaat in de Verenigde Staten, China, Australië en veel Afrikaanse landen) wordt gevolgd door BMW, dat in 54 landen op nummer één stond, en dan vooral in Europese landen, waaronder Nederland, België en Duitsland. Op de derde plaats staat Hyundai, dat in 17 landen op de eerste plek kwam, onder meer in Rusland en India.

De kaarten, die zijn gepubliceerd door Quickco, maken duidelijk dat er zich onder autoconsumenten veel patriotten bevinden: Renault is het meest gezochte automerk in Frankrijk, Fiat in Italië en Volvo in Zweden. Maar er zijn ook landen waar surfers eerder door buitenlandse merken worden aangetrokken: Volkswagen in Spanje (Seat is hier niet favoriet), Hyundai in Tsjechië (de thuisbasis van Skoda), BMW in zowel het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en in Japan en … Toyota in de Verenigde Staten.

Het enige Amerikaanse merk in het klassement is Chevrolet, dat vaak in Centraal en Zuid-Amerika werd gegoogled. Honda en Mercedes slagen er in sommige regio’s in om de top te bereiken: Canada, Brazilië en Zuidoost Azië zijn voor het Japanse merk, terwijl men in Finland, Albanië en zuidelijk Afrika vooral op zoek is naar de autobouwer met de ster. Renault heeft veel geïnteresseerden in Turkije, Marokko, Algerije en Senegal. Naast Spanje heeft Volkswagen ook fans in Oost Europa en in Uruguay.

De kaarten tonen ook merken die maar in 1, 2 of 3 landen werden opgezocht. Zo lijken enkel de Denen informatie te zoeken over Peugeot en was Jaguar het meest opgezochte merk in Belize. Audi is succesvol in Frans-Guyana (al is dat formeel geen land maar een Frans departement). In Costa Rica willen de surfers vooral informatie over Suzuki. Mini heeft een internet fanbasis in Nepal, Laos en Jemen. Bugatti ten slotte was het vaakst gegoogelde automerk van Niger. Daar heeft men blijkbaar een extreem dure smaak …

Reageren is niet mogelijk.